Αγώνας ηλιακών οχημάτων την Κυριακή στην Πάφο

10:12 29/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εντατικοποιούνται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του πρωτοποριακού Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων στην Πάφο. Διοργανωτές και διαγωνιζόμενοι φιλοδοξούν να προσφέρουν και φέτος στους θεατές ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Ο φετινός Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων διοργανώνεται αύριο Κυριακή για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με τους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,

στις 10:00 το πρωί στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, και οι διαγωνιζόμενοι θα τερματίσουν στις 13:45 στο Κάστρο της Πάφου, όπου θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νικητές.

Μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, καθώς και ιδιώτες από όλη την Κύπρο θα διαγωνιστούν σε ανοικτό δρόμο στις περιοχές Γεροσκήπου και Πάφου με ηλιακά οχήματα, που έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει οι ίδιοι.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει επίσης και διεθνείς ομάδες όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόκειται, σημειώνεται στην ανακοίνωση, για ένα διαφορετικό αγώνα, καθώς τα οχήματα ενσωματώνουν ηλιακούς συλλέκτες για την κίνησή τους και διαφέρουν από τα συμβατικά οχήματα ως προς τις διαστάσεις, το βάρος και τη μέγιστη ταχύτητα.

Στόχος του αγώνα, ο οποίος έχει πλέον καταστεί θεσμός, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων, αναφορικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ενθάρρυνση τους για ενασχόληση με την έρευνα, την τεχνολογία και την επιστήμη.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν μαθητές από την Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου, την Τεχνική Σχολή Αυγόρου, και το Pascal School στη Λευκωσία. Στον αγώνα θα συμμετάσχει επίσης μια διεθνής αποστολή από το Πανεπιστήμιο Φιλαδέλφεια της Ιορδανίας και ομάδα ιδιωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα