Αύξηση 42% στα καθαρά κέρδη της Eurobank Κύπρου το 2011

10:37 10/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Αύξηση 42% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank EFG Κύπρου το 2011. Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας από τις εργασίες της στην Κύπρο, διαμορφώθηκαν σε 43,3 εκατ. ευρώ μετά από φόρους.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της Eurobank,

σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον η Eurobank EFG Κύπρου πέτυχε το 2011 πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, εδραιώνοντας τη θέση της ως η τράπεζα πρώτης επιλογής των πελατών της στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Παράλληλα, αναφέρεται, η Τράπεζα διατήρησε ιδιαίτερα ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, χρηματοοικονομική ευρωστία, αλλά και σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα χρηματοδοτώντας την κυπριακή οικονομία, δίνοντας έμφαση στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με τη Eurobank, η ενίσχυση της δυναμικής ανάπτυξης των εργασιών, ειδικά στην τρέχουσα δυσμενή συγκυρία, είναι το αποτέλεσμα της συνεπούς υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της τράπεζας, σε συνδυασμό με την ευελιξία της να προσαρμόζει τις πολιτικές της και τις πρωτοβουλίες της με βάση τις μεσοπρόθεσμες ανάγκες των πελατών και τις συνθήκες της αγοράς.

Στην ανακοίνωση παρατίθενται επίσης οι βασικοί πυλώνες στους οποίους εστιάζεται η στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί η τράπεζα.

Μεταξύ αυτών, είναι η ταχύτατη ανάπτυξη στους τομείς των μεγάλων επιχειρήσεων, της διαχείρισης περιουσίας, της εξυπηρέτησης διεθνών εταιρειών, των κεφαλαιαγορών και της επενδυτικής τραπεζικής, ο πελατοκεντρικός χαρακτήρας στην οργάνωση και στην ανάπτυξη της τράπεζας, η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και παροχή σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών.

Επίσης, η ανταγωνιστική βάση κόστους που επιτρέπει την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών με ανταγωνιστική τιμολόγηση και ποιότητα, η ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, η υπερεπάρκεια ρευστότητας και η σταθερή χρηματοδότηση της οικονομίας και των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα