Αύξηση 18% στο ρεύμα στα κατεχόμενα προκαλεί αντιδράσεις

20:21 12/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αύξηση 18.42% στο ρεύμα μέχρι 250 κιλοβάτ ανακοίνωσε σήμερα στα κατεχόμενα ο «υπουργός» τροφίμων, γεωργίας και ενέργειας, Οντέρ Σενάρογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Σενάρογλου ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» σκοπεύει να μετατρέψει την «αρχή ηλεκτρισμού» ΚΙΒ ΤΕΚ σε αυτόνομο θεσμό και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξηθεί και η παραγωγή ρεύματος. Να σημειωθεί ότι μεγάλη αντίδραση και συζήτηση στα κατεχόμενα προκάλεσε το γεγονός της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της «αρχής» που φέρεται να προνοείται στο οικονομικό

πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους.

Ο κ. Σενάρογλου σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρξε καμιά αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα, παρά την αύξηση στις τιμές των καυσίμων και του δολαρίου, με αποτέλεσμα η ΚΙΒ ΤΕΚ να πωλεί το ρεύμα σε τιμές κάτω του κόστους.

Οι αυξήσεις κυμαίνονται μεταξύ 13,63% και 29,23%, όπως εξήγησε.

Το τίμημα της πολιτικής της «κυβέρνησης» πληρώνει ο λαός δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν λέγοντας πως αυτή η αύξηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» EL SEN, με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η αύξηση μπορεί να γίνει, αλλά πρώτα το «κράτος» να πληρώσει αυτά που οφείλει, αφού έχει «κρατικούς» θεσμούς οι οποίοι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ακόμη και «υπουργεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα