Αυξημένες ανάγκες για προσλήψεις αστυνομικών λόγω και Προεδρίας ΕΕ

14:06 28/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Με την προσδοκώμενη έγκριση από τη Βουλή της πλήρωσης κενωθεισών θέσεων λόγω αφυπηρετήσεων και με σωστή διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκάς Λουκά, ευελπιστεί ότι θα υπάρξει σύντομα αύξηση των αστυνομικών στους σταθμούς πόλεων αλλά και στους σταθμούς υπαίθρου, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες εν όψει και της ανάληψης από την Κυπριακή Δημοκρατία της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός πραγματοποίησε σήμερα επισκέψεις στους αστυνομικούς σταθμούς

Ομορφίτας και Αγίου Δομετίου, όπου είχε συναντήσεις με τους υπευθύνους των σταθμών αυτών, Υπαστυνόμους Μάριο Νεοφύτου και Στέφανο Τερεζόπουλο αντιστοίχως, παρόντος και του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας, Κύπρου Μιχαηλίδη. Ο Υπουργός συζήτησε μαζί με τους υπεύθυνους των σταθμών τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διεκπεραίωση του έργου των.

Ευχόμενος σε όλον τον κόσμο ”Χρόνια Πολλά” και ”Καλή Χρονιά”, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη που είχε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου, ότι ένοιωσε την ανάγκη να έρθει στους αστυνομικούς σταθμούς και να ευχηθεί από κοντά στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτούς για ατομική και οικογενειακή ευτυχία, με ”υγεία πάνω από όλα” και να τους διαβεβαιώσει ότι ”η ηγεσία της Αστυνομίας και το Υπουργείο είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειασθούν”.

”Οποιαδήποτε βοήθεια χρειασθούν και μπορούμε να την προσφέρουμε”, δήλωσε ο κ. Λουκά, ”θα την προσφέρουμε”.

”Δεν είναι ημέρα”, πρόσθεσε, ”για να εξετάσουμε προβλήματα και αιτήματα, απλώς είναι μια ημέρα ευχών και ελπίζω ότι και τα πολλά προβλήματα τα οποία υπάρχουν θα τα επιλύσουμε ‘η θα τα περιορίσουμε”.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου, ο οποίος διεκπεραιώνει σημαντικότατο έργο αστυνόμευσης σε καίριους τομείς και σε ολοένα και αυξανόμενη κατοικήσιμη έκταση, με μειωμένο σε αριθμό προσωπικό, ο κ. Λουκά παραδέχθηκε το πρόβλημα, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι ”είναι αυτά που συζητήσαμε σήμερα με τον Αστυνομικό Διευθυντή και είναι το αμέσως επόμενο θέμα που θα συζητήσουμε με την ηγεσία, για να δούμε πώς το αντιμετωπίζουμε και όχι μόνον του Αγίου Δομετίου αλλά και σε άλλους σταθμούς πόλεων, όπως είναι η Ομορφίτα”.

”Να μην αναφερθώ”, δήλωσε ο Υπουργός, ”στον κάθε σταθμό χωριστά για τα προβλήματά του, αλλά είναι στους στόχους μας να τους ενισχύσουμε”.

Σχετικά με το θεσμό του ”Αστυνομικού της Γειτονιάς”, ο κ. Λουκά δήλωσε ότι είναι πεποίθησή του πως ”αυτός ο θεσμός πρέπει να επεκταθεί και να καλύψει όλες τις περιοχές των πόλεων, όπως και όλες τις κοινότητες”.

”Είναι ένας θεσμός, ο οποίος έχει όχι μόνον θετικά αποτελέσματα, αλλά ευεργετικά αποτελέσματα κυρίως όσον αφορά τη νεανική παραβατικότητα, όπου τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ θετικά, οπότε η άποψή μου είναι ότι πρέπει να επεκταθεί και να καλύψει όλη την περιοχή”.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης των αστυνομικών σταθμών και κυ

Keywords
Τυχαία Θέματα