Αυξημένα τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας

14:01 10/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι αυξημένα από πέρσι λόγω και της επιβολής του ειδικού τέλους, είπε ο Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Γιάννης Νικολαϊδης και πρόσθεσε ότι εκτιμάται ότι σε σύγκριση με πέρσι θα υπάρχει μια επιπρόσθετη είσπραξη των 10 εκατομμυρίων.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Νικολαϊδης είπε ότι σήμερα

λήγει η νέα προθεσμία που δόθηκε για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας.

«Φαίνεται ότι σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας», πρόσθεσε και σημείωσε ότι πέραν του 95% έχει ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας και από αύριο ξεκινά μια μικρή περίοδος ελέγχου από την Αστυνομία και από τους Επόπτες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών .

«Υπάρχει και η δυνατότητα σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα να ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας. Κάποιος ο οποίος για οποιονδήποτε λόγο δεν ανανέωσε την άδεια κυκλοφορίας του να αποταθεί στις Τράπεζες, σε Πιστωτικά ιδρύματα, σε Κέντρα Εξυπηρέτησης του πολίτη, στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών και στο Διαδίκτυο για ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πόσοι φέτος προτίμησαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματα τους, ο κ. Νικολαϊδης είπε ότι υπάρχουν περισσότερες ακινητοποιήσεις από πέρσι.

«Πέρσι είχαμε περίπου 35.000 ακινητοποιήσεις, ενώ φέτος έχουμε περίπου 50.000 ακινητοποιήσεις. Εκτιμούμε ότι είναι και αποτέλεσμα μιας εκστρατείας που κάνουμε εδώ και τρία χρόνια για να ενημερωθεί ο κόσμος για το δικαίωμα του ώστε να ακινητοποιήσει ένα όχημα και να μη καταλάβει τέλη κυκλοφορίας εφόσον δε θα το χρησιμοποιεί», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ποιο θα είναι το πρόστιμο το οποίο θα επιβάλλεται από αύριο, ο κ. Νικολαϊδης είπε ότι η ειδική επιβάρυνση για όσους δεν ανανέωσαν την άδεια κυκλοφορίας και δεν έχουν δηλώσει ακινητοποίηση είναι 30 ευρώ συν 10% του ποσού της άδειας κυκλοφορίας.

Απαντώντας σε ερώτηση πόσοι επέλεξαν μέσω διαδικτύου να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας τους, ο κ. Νικολαϊδης είπε ότι το ποσοστό ανανέωσης μέσω διαδικτύου ανέρχεται σε περίπου 30% «και είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, διότι μιλάμε για 150 με 180 ανανεώσεις απευθείας από το διαδίκτυο».

«Τα έσοδα είναι αυξημένα από πέρσι λόγω και της επιβολής του ειδικού τέλους. Η εκτίμηση είναι ότι σε σύγκριση με πέρσι θα έχουμε μια επιπρόσθετη είσπραξη των 10 εκατομμυρίων. Μέχρι το τέλος του έτους ήταν περίπου 90 εκατομμύρια», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα