Αυτοέλεγχο συνιστά το ΕΥΡΩΚΟ στον Πρόεδρο

12:22 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΕΥΡΩΚΟ, με ανακοίνωσή του, αναφέρει πως “τα εναπομείναντα ίχνη ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο εξαφάνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ομιλία του στην αντικατοχική εκδήλωση για την Αμμόχωστο”.

“Το εριστικό ύφος, η απώλεια ψυχραιμίας και οι ανοίκειες επιθέσεις κατά των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων δεικνύουν ότι ο κ. Χριστόφιας, δυστυχώς, δεν θέτει πάνω απ’ όλα την Κύπρο, αλλά την προσωπική του υστεροφημία και το συμφέρον του κόμματος

του”, προστίθεται.

Το ΕΥΡΩΚΟ αναφέρει ότι “τα συμβάντα του Σαββάτου επιβεβαιώνουν πλήρως ότι ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ δεν αντέχουν στην κριτική και δαιμονοποιούν την οποιαδήποτε άποψη είναι αντίθετη με τη δική τους”.

Αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει εμπλακεί ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του ΑΚΕΛ και από μόνος του έχει αποποιηθεί τον τίτλο του Προέδρου όλων των Κυπρίων.

“Η συμπεριφορά του κ. Χριστόφια γίνεται ακόμα πιο κατακριτέα, επειδή εκδηλώνεται σε περίοδο, που η Κύπρος περνά βαθιά και ίσως μη αναστρέψιμη οικονομική κρίση, σε μια περίοδο, που οι πολίτες υποφέρουν και που παλεύουν πλέον για την οικονομική επιβίωση τους, σε μια περίοδο, που η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτοφανή ποσοστά, σε μια περίοδο, που τα επαχθή οικονομικά μέτρα, τα οποία θα επιβληθούν από τους δανειστές μας, απειλούν την κοινωνική συνοχή και την κυριαρχία του τόπου μας”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ΕΥΡΩΚΟ αναφέρει ότι η κρισιμότητα των στιγμών και το γεγονός ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για την οικονομική κατρακύλα τη φέρει η παρούσα διακυβέρνηση, έπρεπε να ωθήσουν τον κ. Χριστόφια να επιδιώκει συλλογικότητα και ενότητα.

“Δυστυχώς, παρακολουθούμε να συμβαίνει το αντίθετο. Ο διχαστικός λόγος είναι στην καθημερινή ατζέντα των κυβερνώντων και δηλητηριάζει το εσωτερικό μέτωπο, ακόμα και κατά τη διάρκεια αντικατοχικών εκδηλώσεων. Καλούμε τον απερχόμενο Πρόεδρο, τουλάχιστον για το υπόλοιπο της θητείας του, να εγκαταλείψει αυτή την τακτική και να εφαρμόσει αυτοέλεγχο στις δηλώσεις του. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για το καλό της πατρίδας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα