Αφού δεν είναι στην κουλτούρα τους να χτυπούν όποιον πέφτει, πώς χτύπησαν το ’74, απαντά ο Εκπρόσωπος στον Μπαγίς

19:22 27/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Αφού δεν είναι στην κουλτούρα τους να χτυπούν αυτόν που πέφτει, πώς χτύπησαν το 1974 έναν ολόκληρο λαό, τον κυπριακό λαό, και από τότε Ε/κ και Τ/κ υποφέρουν από την παράνομη τουρκική κατοχή και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους από την Τουρκία;» δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου απαντώντας σε δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού για ευρωπαϊκές υποθέσεις και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος μιλούσε μετά από συνεδρία του Υπουργικού

Συμβουλίου, σημείωσε ακόμη πως «εμάς δεν μας αρέσει να αναμειγνύουμε τη θρησκεία με την πολιτική» κάτι το οποίο, όπως πρόσθεσε, φαίνεται ν’ αρέσει «σε αυτούς οι οποίοι σταδιακά μετατρέπουν το κοσμικό κράτος της Τουρκίας σε θεοκρατικό και έπειτα το παίζουν σύγχρονοι και Ευρωπαίοι».

Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε πως το κυπριακό κράτος το οποίο ειρωνεύεται και υποτιμά ο κ. Μπαγίς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ, πραγματοποίησε μια καθόλα πετυχημένη Προεδρία, «τέτοια πετυχημένη Προεδρία, την οποία η Τουρκία δεν θα διεξάγει ποτέ».

Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι οι ειρωνικές δηλώσεις στις οποίες ο κ. Μπαγίς συχνά προβαίνει σε βάρος της Κύπρου δεν τιμούν το κράτος του οποίου είναι αξιωματούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα