Αδούλωτη Κερύνεια: Απαράδεκτο το περίγραμμα θέσεων της ε/κ πλευράς

18:33 1/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απαράδεκτο και απορριπτέο χαρακτηρίζει το περίγραμμα θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, που κατατέθηκε στη συνάντηση του Greentree, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια.

Το Σωματείο, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως στην πρώτη τακτική του συνεδρία το νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο απεφάνθη ότι στο περίγραμμα θέσεων «προτείνεται απλά περιορισμός της έκτασης της κατοχής και ότι οι πρόσφυγες χωρίζονται σε επιστρέφοντες υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση με την επιστροφή εδαφών και σε πρόσφυγες των οποίων οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες θα εφαρμοσθούν μετά από

μια μεταβατική περίοδο», κάτι που σύμφωνα με το Σωματείο συνιστά «εμπαιγμό και σοβαρότατη πρόκληση».

«Το θράσος των νεροκουβαλητών των βρετανο-τουρκικών συμφερόντων παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Για την εξυπηρέτηση βρετανο-τουρκικών συμφερόντων σε βάρος των δικαίων της Κύπρου και του λαού μας το ψέμα, η υποκρισία και η παραπλάνηση είναι στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι το περίγραμμα θέσεων της Κυβέρνησης επιβεβαιώνει τη διαχρονική θέση, τις εκτιμήσεις και τις προειδοποιήσεις της Αδούλωτης Κερύνειας ότι «η τουρκική λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας έχει περιεχόμενο και συγκεκριμένα εξυπακούεται η δημιουργία τουρκικού κράτους πάνω στην κατεχόμενη γη μας με παραμερισμό κρατικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δικών μας βασικών ελευθεριών».

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια ζητά επανατοποθέτηση του Κυπριακού με στόχο την απελευθέρωση και όχι τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, προσθέτοντας πως «οι Κερυνειώτες πρόσφυγες απορρίπτουν ασυζητητί τον προεδρικό εμπαιγμό τους».

«Καλούμε τα κόμματα της ‘αντιπολίτευσης’ να απαντήσουν ξεκάθαρα ποια είναι η θέση τους σε ό,τι αφορά την ουσία του περιγράμματος θέσεων, η οποία αφορά τον περιορισμό της έκτασης της κατοχής και παραπομπής του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων στις ελληνικές καλένδες» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα