Α. Δαμιανού: Άκαιρη η σημερινή συζήτηση για απομάκρυνση Ντάουνερ

16:01 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άκαιρη και ζημιογόνα είναι σήμερα μια συζήτηση για απομάκρυνση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, εκφράζοντας παράλληλη τη βασική και διαχρονική θέση αρχής του κόμματός του ότι οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ πρέπει να τοποθετούνται στο Κυπριακό κατά τρόπο που να συνάδει με το πλαίσιο που ο ίδιος ο οργανισμός έχει

καθορίσει.

Ο κ. Δαμιανού, σχολιάζοντας δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ σε σχέση με την Προεδρία της ΕΕ είπε ότι «ενοχλούν και εμάς συγκεκριμένες τοποθετήσεις του συγκεκριμένου αξιωματούχου, όμως σήμερα δεν είναι η ώρα και πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη, να τοποθετούμαστε κατά τρόπο που να κάνει ζημιά στην εθνική μας υπόθεση».

Συνεχίζοντας είπε ότι «δίνουμε τον αγώνα για την Κύπρο στο τραπέζι των συνομιλιών, στηριγμένοι σε αρχές και απαιτούμε ευθυγράμμιση της άλλης πλευράς με το συμφωνημένο διαδικαστικό και πολιτικό πλαίσιο λύσης του προβλήματος και ζητούμε από όλους να σεβαστούν αυτό το πλαίσιο».

Ερωτηθείς εάν και μετά τις τελευταίες δηλώσεις του, η ε/κ πλευρά θα πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Ντάουνερ από το Κυπριακό, ο κ. Δαμιανού ανέφερε πως μια τέτοια συζήτηση σήμερα, είναι άκαιρη και ζημιογόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα