Wings of Dance: Αποκλειστική πρεμιέρα στη Λεμεσό με παγκόσμια αστέρια του μπαλέτου

16:52 16/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένα υπερθέαμα μπαλέτου, ποίησης και οπτικής πανδαισίας, κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, το διήμερο 20 και 21 Ιουλίου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο. Πρόκειται για την παράσταση “Τα φτερά του χορού” (Wings of Dance), στην οποία λαμβάνουν μέρος, για πρώτη φορά, σολίστ και αστέρια του μπαλέτου από 6 χώρες και 8 διάσημα θέατρα μπαλέτου στον κόσμο.

Την παράσταση στηρίζει ο Δήμος Λεμεσού και όπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους

Κύπριους να παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό γεγονός, καθώς συμμετέχουν διάσημοι σολίστες του μπαλέτου από τα καλύτερα θέατρα, παρουσιάζοντας μέσα από δυο 45λεπτες πράξεις, κομμάτια του μεγάλου κλασικού μπαλέτου όπως “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, “Η λίμνη των κύκνων”, “Δον Κιχώτης”, “Giselle” κ.ά.

Ο κ. Χρίστου χαιρέτησε το γεγονός ότι η πρεμιέρα της παράστασης γίνεται στο νησί, ενώ την παραγωγή της ανέλαβαν αποκλειστικά Κύπριοι και ξένοι που δραστηριοποιούνται μόνιμα στην Κύπρο.

Παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητα του Δήμου Λεμεσού για συνέχιση και επέκταση αυτής της συνεργασίας με τους οργανωτές, καθώς όπως υπέδειξε, η Λεμεσός έχει μια μακρά παράδοση στο χώρο του μπαλέτου και γενικά του χορού.

Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της παράστασης Herman Sadchenkov, ανέφερε πως η Κύπρος διαθέτει όλα τα εχέγγυα για την παραγωγή μιας μεγάλης και ποιοτικής παράστασης σαν και αυτής.

Πρόκειται, συνέχισε, για μια αποκλειστική πρεμιέρα για το κοινό της Κύπρου, ενώ οι οργανωτές σκοπεύουν να προωθήσουν την παράσταση και σε άλλες χώρες και συγκεκριμένα σε Γερμανία και Γαλλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα