Nα μην στραγγαλίσουμε τα Πανεπιστήμια, λέει ο Υπουργός Παιδείας

12:24 21/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο δημόσιος διάλογος γύρω από το θέμα “σταυρώματος” και περικοπών στον προϋπολογισμό των δημόσιων Πανεπιστημίων, δεν εξυπηρετεί σε οτιδήποτε, διαμήνυσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος, ενώ την ίδια ώρα σημειώνει πως οι όποιες αποφάσεις, δεν πρέπει να στραγγαλίζουν ό,τι κτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της Παιδείας.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Κενεβέζος ανέφερε πως ο ίδιος εκτιμά ότι ο δημόσιος διάλογος και οι αντιπαραθέσεις γύρω από το θέμα πρέπει να σταματήσουν και πως “δεν είναι ώρα να πλήττουμε ένα πολύ ζωτικό κύτταρο,

ίσως το πιο ουσιαστικό κύτταρο, τον πυρήνα της δυνατότητας για ανάπτυξη, που είναι τα ζητήματα της Παιδείας”.

“Νομίζω, μέσα από ένα διάλογο όλων των εμπλεκομένων μπορούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, έτσι ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση των οικονομικών δεδομένων που έχουμε σήμερα, με ένα τρόπο ορθολογιστικό μεν, αλλά παράλληλα να μην στραγγαλίσουμε και τις δυνατότητες, ορθής, σωστής, αξιοπρεπούς και ικανής λειτουργίας των Πανεπιστημίων μας, αλλά και όλα τα θέματα που αφορούν την Παιδεία και τον Πολιτισμό”, συμπλήρωσε.

Δεν εξυπηρετεί οτιδήποτε, συνέχισε, να συνεχίσουμε να βάζουμε λάδι σε ένα διάλογο, ο οποίος πυροδοτεί μια διαμάχη και σημείωσε πως η κάθε πλευρά πρέπει να καταβάλει τις δικές της προσπάθειες, στο πλαίσιο των οικονομικών δεδομένων του κράτους, “χωρίς να προχωρούμε σε αποφάσεις οι οποίες στραγγαλίζουν ότι δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να είμαστε και λίγο προσεκτικοί”.

“Δεν πιστεύω ότι λαμβάνονται αποφάσεις από τον οποιοδήποτε με τέτοιους στόχους. Γι αυτό οτιδήποτε πούμε περισσότερο, απλά θα ενισχύσει μια αντιπαράθεση όπως εκλαμβάνεται και εισπράττεται από την κοινωνία, η οποία νομίζω δεν εξυπηρετεί”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Κενεβέζος.

Keywords
Τυχαία Θέματα