Moody’s: Απειλή υποβαθμίσεων για 87 τράπεζες χωρών της E.E.

09:05 30/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

ME υποβάθμιση των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης 87 τραπεζών σε 15 ευρωπαϊκές χώρες απειλεί η Moody’s, εξαιτίας των ανησυχιών για τα περιορισμένα ταμειακά διαθέσιμα των κυβερνήσεων.
Η Moody’Αs ανακοίνωσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των αξιολογήσεων που απειλούνται με αναθεώρηση βρίσκονται στην Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γαλλία. Ο «κατάλογος» περιλαμβάνει εννέα τράπεζες

στην Αυστρία, τρεις στο Βέλγιο, δύο στην Κύπρο, τρεις στη Φινλανδία, επτά στη Γαλλία, δεκαεπτά στην Ιταλία, τρεις στο Λουξεμβούργο, έξι στην Ολλανδία, πέντε στη Νορβηγία, μία στην Πολωνία, δύο στην Πορτογαλία, δύο στη Σλοβενία, είκοσι μία στην Ισπανία, τέσσερις στη Σουηδία και δύο στην Ελβετία.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η αναθεώρηση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων χρεών μειωμένης εξασφάλισης έως και δύο βαθμίδες. «Εκτιμούμε πως η συστημική στήριξη για τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης στην ευρώπη καθίσταται όλο και περισσότερο απρόβλεπτη, εξαιτίας πολλαπλών αλλαγών στην πολιτική που ακολουθείται αλλά και λόγω χρηματοοικονομικών δυσκολιών», επισημαίνει ο οίκος.
O Μοοdy’Αs δεν αποκλείει υποβαθμίσεις ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης και για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η Νορβηγία και η Ελβετία, εάν ενταθούν οι επιπτώσεις από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα