”Le Figaro”: Συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Μόντι και Ραχόι στις 22 Ιουνίου

16:02 26/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Ιταλίας θα συναντηθούν στη Ρώμη στις 22 Ιουνίου για να συζητήσουν την κρίση της Ευρωζώνης, αναφέρει το Σάββατο η γαλλική εφημερίδα ”Le Figaro”, επικαλούμενη πηγές της ιταλικής Κυβέρνησης.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είχε προτείνει μια συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο

Ραχόι, αλλά υπήρχε δυσκολία στον καθορισμό της ημερομηνίας συνάντησης.

Η κ. Μέρκελ είχε εμφανιστεί χλιαρή στην ιδέα αυτή, για την οποία ο κ. Μόντι είχε δηλώσει πως είναι απαραίτητη για να διευκρινιστούν τα ζητήματα που διακυβεύονται πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 Ιουνίου και 29.

”Η συνάντηση για την Ευρώπη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 22 Ιουνίου, μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και τη Γαλλία”, σημειώνει η ”Le Figaro”.

Εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του κ. Μόντι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ημερομηνία της συνάντησης, αλλά ανέφερε πως πιστεύει ότι αυτή θα γίνει μετά τις 17 Ιουνίου.

Οι Ελληνες θα προσέλθουν στις κάλπες στις 17 Ιουνίου, σε μια επαναληπτική εκλογική διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας κάνει πολλούς να φοβούνται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια Κυβέρνηση που δεν θα εφαρμόσει το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης και θα οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από την Ζώνη του ευρώ.

Η Γαλλία πρόκειται να διενεργήσει κοινοβουλευτικές εκλογές την ίδια ημέρα, με το νέο Σοσιαλιστή Πρόεδρο να ελπίζει να διασφαλίσει αριστερή πλειοψηφία που θα τον βοηθήσει να εφαρμόσει σχέδια φορολογιών και δαπανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα