Laser Investment Group: Λουκέτο στα καταστήματα Burger King

11:02 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

H Laser Investment Group Plc ανακοίνωσε σήμερα ότι η θυγατρική της εταιρεία King Franchises Ltd, προχώρησε στο κλείσιµο των καταστηµάτων Burger King ανά το παγκύπριο, και ταυτόχρονα έχει προχωρήσει µε νοµικά µέτρα εναντίων της εταιρείας Burger King Europe ζητώντας

πέραν των έξι εκατοµυρρίων ευρώ για πραγµατικές ζηµιές πλέον διαφύγοντα κέρδη. Επίσης και η εταιρεία Βurger King Europe πήρε νοµικά µέτρα εναντίον της εταιρείας µας.

H Laser Investment Group Plc µέσα στα πλαίσια της αναπτυξιακής στρατηγικής στο τοµέα της ψυχαγωγίας και του έτοιµου φαγητού στις 20 Νοεµβρίου 2007 προχώρησε στην εξαγοράς του 100% της εταιρείας King Franchises Limited η οποία λειτουργούσε πέντε(5) καταστήµατα σε όλη τη Κύπρο και αντιπροσώπευε την πολυεθνική αλυσίδα των γνωστών εστιατόριων Burger King στο νησί.

Η εταιρεία προχώρησε στην εν λόγω εξαγορά διότι ήταν πεπεισµένη ότι το επιχειρηµατικό µοντέλο (business model) της ΒΚ Europe ήταν πετυχηµένο, το προϊόν των εστιατορίων Burger King ήταν το καλύτερο της κατηγορίας του και υπήρχαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να κυριαρχήσει η εταιρεία στην Κυπριακή αγορά. Επιπρόσθετα πιστεύαµε ότι µε την συνεχή καθοδήγηση και στήριξη που θα είχαµε από τον πολυεθνικό κολοσσό Burger King τόσο στο λειτουργικό τοµέα όσο και στο τοµέα της ανάπτυξης σε συνδυασµό µε τα κεφάλαια που θα επένδυε η εταιρεία θα ήταν αρκετά για να βελτιώσουν την εταιρεία λειτουργικά και να ανατρέψουν την ζηµιογόνα πορεία της µε απώτερο στόχο την επαναφορά της στην κερδοφορία αλλά και την επέκταση των εργασιών της στην κυπριακή αγορά.

Με τις υποσχέσεις καθοδήγησης και στήριξης που είχε δώσει ο πολυεθνικός κολοσσός, τόσο το ∆ιοικητικό Συµβούλιο όσο και οι µέτοχοι της Laser Investment πίστεψαν πως βρήκαν στο πρόσωπο της πολυεθνικής εταιρείας ένα στρατηγικό σύµµαχο ο οποίος θα τους καθοδηγούσε µε ασφάλεια στην ανάπτυξη του Βurger King αφού αυτοί ουσιαστικά εγγυούνται το πετυχηµένο τους επιχειρηµατικό µοντέλο.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις η Laser Investment εξαγόρασε την King Franchises Ltd και από την 20ην Νοεµβρίου 2007 µέχρι και την 30η Ιουλίου του 2011 η Laser Investment PLC ακολουθώντας το µοντέλο λειτουργίας και ανάπτυξής που είχε υποδείξει και επιβάλει η Burger King Europe στη θυγατρική της King Franchises, επένδυσε συνολικά ποσό πέραν των €5.700.000.

Το εν λόγω ποσό επενδύθηκε για την δηµιουργία τριών (3) νέων καταστηµάτων, την ανακαίνιση υφισταµένων καταστηµάτων αλλά και για την χρηµατοδότηση των εργασιών της King Franchises αφού µε το µοντέλο λειτουργίας που αναγκάστηκε να ακολουθήσει οι εργασίες ήταν ζηµιογόνες µε αποτέλεσµα την ανάγκη συνεχούς χρηµατοδότησης της από την µητρική εταιρεία.

Η Burger King Europe αν και επέβαλε το µοντέλο λειτουργίας της στη κυπριακή εταιρεία αυτό δεν ήταν καθόλου προσεγµένο στις ανάγκες της Κυπριακής αγοράς καθώς δε µελετήθηκε καθόλου από αυτούς η τοπική αγορά και οι ιδιαιτερότητες της και ούτε έλαβαν υπόψη τις απόψεις της ∆ιεύθυνσης της εταιρείας.

Πολύ σηµαντικό είναι να αναφέρουµ

Keywords
Τυχαία Θέματα