Hμερίδα στίβου στην Πάφο στη μνήμη Χριστόδουλου Πετρίδη και Μαριάννας Ζαχαριάδη

21:23 1/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ημερίδα στίβου διοργάνωσε ο Γυμναστικός Σύλλογος ΓΣ Κόροιβου εις μνήμη του Χριστόδουλου Πετρίδη ενώ επίσης δόθηκε κύπελο στο πρώτο νικητή του επί κοντώ εις μνήμη της Μαριάννας Ζαχαριάδου που έφυγε τόσο πρόωρα απο την ζωή , από τον πατέρα της Μαριάννας Λούκα Ζαχαριάδη . Στην ημερίδα συμμετείχαν 200 παιδιά των Δημοτικών και 60 περίπου παιδιά των Γυμνασίων και Λυκείων .

Ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Κοροίβου Δήμος Καλλινίκου

δήλωσε πως οι σημερινοί αγώνες διεξάγονται στη μνήμη του χορηγού και μακαριστού Χριστόδουλου Πετρίδη και στη μνήμη της αθλήτριας Μαριάννας Ζαχαριάδου. Ο κ. Καλλινίκου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μαζικότητα της συμμετοχής και έστειλε το μήνυμα προς τις τοπικές αρχές ότι ο κλασσικός αθλητισμός στην Επαρχία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια ώστε να αξιοποιηθούν τα ταλέντα που υπάρχουν στην Πάφο.

Εξάλλου ο Γραμματέας του ΓΣ Κοροίβου Λάκης Χριστοδούλου δήλωσε πως “το μήνυμα που στέλνω το στέλνει η ίδια η εικόνα, η κερκίδα και οι αθλητές”. O κ Χριστοδούλου είπε πως ο ΓΣ Κόροιβος καταβάλλει προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια για επαναδραστηριοποίηση των Παμπάφιων Αγώνων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, παρά το λίγο χρονικό διάστημα που είχε ο Γυμναστικός Σύλλογος για τη διοργάνωσή τους.

Κάλεσε παράλληλα τους φορείς και όλες τις αρχές της Πάφου να εξετάσουν με πιο θετικό μάτι τον κλασσικό αθλητισμό και να πάψουν, όπως είπε, να σκορπούν τα λεφτά στο ποδόσφαιρο.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Λαζάρου που παρέστη στην ημερίδα στίβου, δήλωσε πως η Πάφος ευτύχησε να έχει πολύ καλό δυναμικό νεολαίας η οποία διακρίνεται πάντοτε σε παγκύπριο επίπεδο. Ο κ. Λαζάρου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στους τελευταίους Παγκύπριους Μαθητικούς Αγώνες Λυκείων στους οποίους ο ΓΣ Κόροιβος εξασφάλισε πολλές πρώτες θέσεις .

Σήμερα είπε , υπάρχει η θέληση, υπάρχει η δυναμικότητα , όμως από την άλλη, όπως παρατήρησε, κωφεύουν οι τοπικοί άρχοντες γιατί δεν προωθούν τον αθλητισμό με την απαραίτητη οικονομική βοήθεια, ώστε να μπορέσει να προβληθεί η Πάφος. Δυστυχώς πρόσθεσε, “έχουμε τις δυνατότητες, αλλά δεν υπάρχει οικονομική στήριξη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα