H Citroen παρουσιάζει νέα τεχνολογική εφαρμογή εξοικονόμησης καύσιμου

08:14 27/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να περιορίσουν την κατανάλωση καύσιμου και τις εκπομπές CO2. Σε συνεργασία με ειδικευμένες εταιρείες εξελίσσουν νέα συστήματα, τα οποία αποσκοπούν στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος των καινούργιων αυτοκινήτων.

Σε κάθε Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν την πρόοδο που έκαναν και σε αυτόν τον σημαντικό τομεα.

Ειδικότερα, στην 83η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Citroen θα αποκαλύψει

μια πρωτοποριακή τεχνολογική εφαρμογή, η οποία μειώνει την κατανάλωση καύσιμου και τις εκπομπές CO2 έως 45% σε σχέση με ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η νέα τεχνολογία ονομάστηκε Hybrid Air και εξελίχθηκε από την PSA σε συνεργασία με το γκρουπ Bosch.
Καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη του σχετικού προγράμματος ήταν η μεγάλη εμπειρία των μηχανικών της Citro?n στα υδραυλικά συστήματα.

Το σύστημα Hybrid Air συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με την υδραυλική πίεση που παράγεται μέσω πεπιεσμένου αέρα, προσφέροντας οικονομία καυσίμου, υψηλή απόδοση και χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τα παραδοσιακά υβριδικά συστήματα που χρησιμοποιούν μπαταρίες.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία εκτιμάται ότι θα έχει υψηλή απόδοση σε δύο κατηγορίες οχημάτων, στα supermini και στα μικρομεσαία, ενώ σημαντική θα είναι η συμβολή της και στην κίνηση των μικρών επαγγελματικών μοντέλων.

Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο Citroen C3 που χάρη στο συγκεκριμένο σύστημα καταναλώνει μόλις 2.9 λίτρα/100χλμ. και εκπέμπει 69 γραμ./χλμ. CO2. Η μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών φτάνει σε αστικές συνθήκες το 45% σε σχέση με ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης, τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Επίσης, στη Γενεύη θα παρουσιασθεί το πρωτότυπο Citroen Technospace. Με τα Citroen Xsara Picasso, C4 Picasso, Grand C4 Picasso και πιο πρόσφατα το C3 Picasso, η γαλλική μάρκα έχει καθιερωθεί στην κατηγορία των πολυμορφικών, έχοντας διαθέσει από το 1999 περισσότερα από 3.000.000 οχήματα αυτού του τύπου.

Η παρουσίαση του πρωτότυπου Citroen Technospace προϊδεάζει για το μελλοντικό μεσαίο πολυμορφικό της μάρκας που θα παρουσιασθεί το δεύτερο 6μηνο του 2013.

Αντανακλώντας τη φιλοσοφία Creative Technologie της Citroen, το νέο μοντέλο σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για τα πολυμορφικά οχήματα. Προσφέρει: Εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων για την κατηγορία (98γραμ./χλμ. CO2), που επιτυγχάνονται εκτός των άλλων και χάρη στην εφαρμογή της νέας πλατφόρμας EMP2. Σειρά πρωτοποριακών τεχνολογικών εφαρμογών για περισσότερη άνεση, όπως η High Definition πανοραμική οθόνη των 12ιντσών. Συμπαγείς διαστάσεις (μήκος 4,43μ., πλάτος 1,83μ., ύψος 1,61μ.) που όμως προσφέρουν άπλετο εσωτερικό χώρο για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους (537 λίτρα). Δυναμικές γραμμές και στυλιστικά στοιχεία που έρχονται από τις τελευταίες πρωτότυπες προτάσεις της Citroen, όπως τα πίσω LED φωτιστικά σώματα με 3D-effect. Ευήλια καμπίνα επιβατών με υψηλής ποιότητας υλικά.

Τέλος, η Citroen θα αποκαλύψει το ανανεωμένο C3.

Ανακοινώθηκε ότι το γαλλικό supermini θα θέσει ακόμη υψηλοτέρα επίπεδα ποιότητας, άνεσης, πρακτικότητας, και οικονομίας. Το λανσάρισμα του ανανεωμένου μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην ελληνική αγορά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα