Coca Cola 3E: Στα 302 εκατ. τα κέρδη 9μηνου

15:05 8/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στα 302 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Coca Cola 3E, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 28% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη του γ’ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 155,6 εκατ. ευρώ.

Ο όγκος πωλήσεων παρέμεινε αμετάβλητος κατά τους πρώτους εννέα μήνες στα 1,6 δισ. κιβώτια, καθώς η αύξηση κατά 3% στις αναπτυσσόμενες αγορές αντισταθμίστηκε πλήρως από τη μείωση κατά 1% στις αναπτυγμένες και στις αναδυόμενες αγορές. Η αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις στα 5, 326 δισ.

ευρώ ήταν μεγαλύτερη από αυτήν του όγκου των πωλήσεων, με αύξηση κατά 3% στις αναπτυσσόμενες αγορές και σταθερά έσοδα στις αναδυόμενες και αναπτυγμένες αγορές.

Στο τέλος του πρώτου εννιαμήνου του 2011, ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα €1.714 εκατ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι προχωρά σε αναπροσαρμογή των προβλέψεων για ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους €1,6 δις κατά την περίοδο 2011-2013 σε €1,35 δις και για σωρευτικές κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους €1,35 δις σε €1,5 δισ.

Ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε:
«Κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους συνεχίσαμε να ενισχύουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά, αυξάνοντας το μερίδιο σε αξία στην αγορά των μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση αναψυκτικών σε εικοσι τέσσερεις από τις είκοσι οκτώ χώρες μας. Επίσης, σύμφωνα με τη στρατηγική μας για αύξηση των εσόδων, σημειώσαμε αύξηση των καθαρών εσόδων ανά κιβώτιο της τάξης του 4%, εξαιρώντας την επίπτωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Η ραγδαία επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και οι συνεχείς πιέσεις από τις αυξημένες τιμές πρώτων υλών, σε συνδυασμό με την επίδραση του καύσωνα σε αρκετές σημαντικές χώρες στα συγκρίσιμα αποτελέσματα της αντίστοιχης περσινής περιόδου επηρέασαν τόσο την κερδοφορία όσο και τον όγκο πωλήσεων κατά το τρίτο τρίμηνο. Στο τέταρτο τρίμηνο του έτους θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες για αύξηση των εσόδων και περαιτέρω βελτίωση της κοστολογικής βάσης βελτιώνοντας ταυτόχρονα την θέση μας στην αγορά.

Είμαστε περήφανοι που η προσήλωσή μας στην επίτευξη σταθερής, κερδοφόρας ανάπτυξης αναγνωρίστηκε μέσω της συμμετοχής μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο δείκτη DowJonesSustainabilityIndex. Μακροπρόθεσμα, η εφαρμογή της εμπορικής στρατηγικής μας, τα κορυφαία εμπορικά μας σήματα, η ευρεία γεωγραφική μας παρουσία σε ένα χώρο με ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης και η ισχυρή κεφαλαιακή μας επάρκεια, μας δίνει πίστη στη δυνατότητά μας να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία για τους μετόχους μας.»

— Επιχειρηματικές προοπτικές

Κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2011, η καταναλωτική εμπιστοσύνη συνέχισε την καθοδική της πορεία, ενώ το τρίτο τρίμηνο σημείωσε αξιοσημείωτη επιβράδυνση. Η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με οικονομικές προκλήσεις, καθώς η κρίση χρέους σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία συνεχίζει να επηρεάζει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Όπως ε

Keywords
Τυχαία Θέματα