CYTA: «650 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη του κράτους τα τελευταία 8 χρόνια από τον οργανισμό»

22:14 18/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Cyta στηρίζει την Κύπρο διαχρονικά, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, καταθέτοντας στα δημόσια ταμεία, τα τελευταία οκτώ χρόνια, 650 εκατομμύρια ευρώ, ως μέρισμα από τα κέρδη της, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός.

Στην ανακοίνωση του, ο Οργανισμός αναφέρει ότι «έχουν γραφτεί και λεχθεί πολλά, γι’ αυτό θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να μοιραστούμε με εσάς τους πελάτες μας και το λαό της Κύπρου

που ανέδειξε τη Cyta, μερικές αλήθειες βγαλμένες από την πορεία του Οργανισμού, που είναι πλήρως ταυτισμένη με την ιστορία και την πρόοδο του τόπου μας».

Όπως αναφέρεται, η Cyta «ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα του κράτους για δανεισμό, ώστε να μην υποχρεωθεί σε στάση πληρωμών. Η πραγματική αξία της δεν περιορίζεται στην αξία των περιουσιακών της στοιχείων, αλλά στο σύνολο της αξίας που μπορεί να δημιουργήσει ή να αποφέρει με τη συνεχιζόμενη λειτουργία της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Cyta «ενισχύει το πολιτικό εκτόπισμα και την κρατική υπόσταση της Κύπρου, μέσω της εγκατάστασης και λειτουργίας Υποβρύχιων Καλωδιακών Συστημάτων σε συνεργασία με όλες τις γειτονικές χώρες, καθιερώνοντας την Κύπρο ως τηλεπικοινωνιακό κόμβο και κέντρο παροχής υπηρεσιών στην Ανατολική Μεσόγειο, προσελκύοντας επενδύσεις».

«Διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ζητήματα εθνικής ασφαλείας του κράτους. Είναι 100% κυπριακή εταιρεία, της οποίας ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη μένουν στον τόπο, ενισχύοντας την οικονομία της χώρας. Αυτοχρηματοδοτεί τη λειτουργία και τις τεράστιες επενδύσεις της για την ανάπτυξη των υποδομών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, χωρίς να επιβαρύνει τα ταμεία του Κράτους», προστίθεται.

Σημειώνεται, επίσης, ότι «με δικά της κεφάλαια έχει αναπτύξει και συντηρεί σύγχρονη τηλεπικοινωνιακή υποδομή σε όλη την κυπριακή επικράτεια με μεγάλο κόστος, έργο που κανένας ιδιώτης δεν θα αναλάμβανε. Διατηρεί, σύμφωνα με εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα χαμηλότερα τέλη στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην κινητή τηλεφωνία. Προσφέρει σίγουρα και δοκιμασμένα προϊόντα και υπηρεσίες, διαφάνεια στις χρεώσεις (χωρίς μικρά γράμματα) και άριστη εξυπηρέτηση».

Αναφέρεται ακόμη ότι «ως οργανισμός με δεσπόζουσα θέση στην αγορά, τυγχάνει πολύ αυστηρής ρύθμισης από το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), με αντίκτυπο στα τέλη της, ακολουθώντας τους νόμους που ισχύουν στις μεγάλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά το δικό της, μικρό μέγεθος.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Cyta «διαχειρίζεται τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Προσφέρει σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, εξειδικευμένες υπηρεσίες επικοινωνιών ή και δωρεάν συνδέσεις στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και ειδικά τιμολογιακά πακέτα σε χαμηλές τιμές».

Αναφέρει επίσης ότι «οι μισθοί του προσωπικού της βρίσκονται στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα από τον υπόλοιπο ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επιτελεί ουσιαστικό κοινωνικό έργο, σε πολλούς τομείς όπως την τεχνολογία, την παιδεία και το περιβάλλον. Παραμένει κερδοφόρος Οργανισμός και η πρώτη επιλογή των Κυπρίων καταναλωτών, παρά τον έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της τελευταίας δεκαετίας και το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο».

«Η Cyta αποτελεί κομμάτι της ιστορίας, του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος του τόπου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα