Brad Pitt, Nicole Kidman και Robert Pattinson ετοιμάζονται για τις Κάννες

11:22 21/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι νέες ταινίες του Brad Pitt, της Nicole Kidman και του Robert Pattinson πρόκειται να προβληθούν στο διαγωνιστικό μέρος του 65ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, και οι παρουσίες των σταρ αναμένεται να μεταφέρουν το Χολιγουντιανό γκλάμουρ στις Κάννες.

Η

ταινία “Cosmopolis”, του David Cronenberg, με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson συμμετέχει στο διαγωνιστικό μέρος του 65ου φεστιβάλ των Καννών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι τις 27 Μαΐου, όπως και οι ταινίες “On the Road”, του Walter Salles, “The Paperboy” του Lee Daniels και “Amour” του Michael Haneke.

Το φιλμ “The Paperboy”, όπου πρωταγωνιστούν οι Nicole Kidman, Matthew McConaughey, John Cusack και Zac Efron, αφορά έναν ρεπόρτερ που επιστρέφει στη γενέτειρα του την Φλόριντα των ΗΠΑ για να ερευνήσει μια υπόθεση που αφορά έναν θανατοποινίτη. Το “On the Road” βασίζεται στο βιβλίο του John Kerouac, και στο καστ του συμμετέχουν οι Kristen Stewart, Amy Adams, Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Sam Riley και Steve Buscemi.

Στο πλαίσιο του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ θα προβληθεί η νέα ταινία του Brad Pitt με τον Ray Liotta “Killing Them Softly”, σε σκηνοθεσία του Andrew Dominik.

Ακόμη, στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν οι ταινίες “Holy Motors” του Leos Carax, “The Angels’ Share”, του Ken Loach, “Lawless” του John Hillcoat με τους Shia LaBoeuf, Tom Hardy, Guy Pearce, Gary Oldman και Jessica Chastain. Επίσης, συμμετέχει η ταινία “Mud”, με πρωταγωνιστές τους Matthew McConaughey και Reese Witherspoon. Στο φιλμ “Holy Motors”, του Leos Carax, που επίσης συμμετέχει στο διαγωνιστικό μέρος, πρωταγωνιστούν οι Denis Lavant, Michel Piccoli, Kylie Minogue και Eva Mendes.

Στο 65ο φεστιβάλ των Καννών θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων “Madagascar 3: Europe’s Most Wanted”.

Στην έναρξη του φεστιβάλ των Καννών θα προβληθεί η ταινία “Moonrise Kingdom”, του Wes Anderson, που συμμετέχει και στο διαγωνιστικό μέρος. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα αποδοθεί τιμή στον σκηνοθέτη Claude Miller, που έφυγε από την ζωή στις αρχές Απριλίου, με την ειδική προβολή της τελευταίας του ταινίας “Therese Desqueyroux”, με πρωταγωνίστριες τις Gilles Lellouche και Audrey Tautou.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, σε ειδική προβολή, θα προβληθεί η ταινία “Roman Polanski: A Film Memoir” του Laurent Bouzereau, ενώ εκτός διαγωνισμού θα προβληθεί το φιλμ του Bernando Bertolucci “Io e te” (Me and You).

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού φεστιβάλ των Καννών είναι ο ιταλός σκηνοθέτης Nanni Moretti, που το 2001 είχε κατακτήσει τον Χρυσό Φοίνικα με το φιλμ “The Son’s Room”. Οικοδέσποινα της τελετής έναρξης και λήξης του φεστιβάλ θα είναι η γαλλίδα σταρ του “The Artist” Berenice Bejo.

Keywords
Τυχαία Θέματα