Bitcoin: Το νέο παγκόσμιο νόμισμα

22:21 14/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι δημιουργοί του του έχουν δώσει τον τίτλο σαν το πρώτο αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα

Είναι αυτό που μπορεί να σταλεί από το διαδίκτυο από ένα άτομο σε κάποιο άλλο χωρίς να λάβει μέρος στην συναλλαγή κάποια τράπεζα, με αποτέλεσμα να έχει μηδενικό κόστος συναλλαγής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις χώρες ,δηλαδή όπου υπάρχει διαδίκτυο.

Το bitcoin μπορεί να αγοραστεί από τον καθένα τρέχοντας απλά μια δωρεάν εφαρμογή το bitcoinmine rτο οποίο αποθηκεύει τα bitcoins που αγοράζει στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι

του. Όταν το ίδιο άτομο θέλει να μεταφέρει το ψηφιακό νόμισμα, μια ηλεκτρονική του υπογραφή προστίθεται και η συναλλαγή του επαληθεύεται από τον bitcoinminer.

Οι αγορές μέσω των κινητών γίνονται αυτόματα πιο εύκολες χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να συνδέεται με λογαριασμούς τραπεζών .

Προγραμματιστικά το ηλεκτρονικό νόμισμα δημιουργείται από κώδικα ο οποίος είναι εμφανής σε οποιονδήποτε (open source) οπότε και μπορεί αν έχει κατάλληλες γνώσεις να τον επιθεωρήσει.

Οι συναλλαγές με τα ψηφιακά νομίσματα θεωρούνται ασφαλισμένες από στρατιωτικού βαθμού κρυπτογραφία την οποία κανένας δεν μπορεί να σπάσει. Θεωρείται ότι λόγω του δυνατού κώδικα του αποκτά πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Οι δημιουργοί του bitcoin ευαγγελίζονται ότι θα αλλάξει τις αγορές ,με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο το διαδίκτυο άλλαξε την ζωή μας αφού η μεγαλύτερη πρόσβαση σε μια παγκόσμια αγορά θα δημιουργήσει καλύτερες ιδέες.

Keywords
Τυχαία Θέματα