Aποφάσεις Δήμου Λεμεσού για χώρους στάθμευσης

16:40 26/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού αποφάσισε τον καθορισμό πολιτικής αναφορικά με την άσκηση δυνητικής ευχέρειας ή όχι σε σχέση με τους χώρους στάθμευσης, ανάλογα με τις χρήσεις στην περιοχή του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου Πόλης.

Ανακοίνωση από το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει ότι «ομόφωνα αποφάσισε να μην ασκείται δυνητική ευχέρεια για μείωση των απαιτήσεων και για εξαγορά των χώρων στάθμευσης για όλες τις αναπτύξεις αναψυχής / ψυχαγωγίας».

Προσθέτει ότι «για όλες τις ανωτέρω αναπτύξεις θα πρέπει να υποδεικνύονται όλοι οι απαιτούμενοι χώροι στάθμευσης».

Επίσης, «για όλα τα καταστήματα

καθημερινής χρήσης και τα γραφεία θα γίνεται εφαρμογή της δυνητικής ευχέρειας για μείωση των απαιτήσεων σύμφωνα με τις πρόνοιες του Σχεδίου Περιοχής και θα επιτρέπεται και η εξαγορά των χώρων στάθμευσης με βάση τις πρόνοιες του Σχεδίου Περιοχής».

Όσον αφορά τις οικιστικές μονάδες, θα γίνεται εφαρμογή της δυνητικής ευχέρειας για μείωση των απαιτήσεων και η εξαγορά των χώρων στάθμευσης μόνο μέχρι τέσσερεις οικιστικές μονάδες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «στις περιπτώσεις πέραν των τεσσάρων οικιστικών μονάδων θα επιτρέπεται η μείωση των απαιτήσεων και η εξαγορά μόνο εφόσον οι μονάδες είναι εμβαδού τουλάχιστο 75 τ.μ. ή μεγαλύτερες».

Ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι «η άσκηση δυνητικής ευχέρειας ή/και εξαγοράς δεν θα εφαρμόζεται σε αλλαγές χρήσης από οικιστική ανάπτυξη σε εμπορική ανάπτυξη, ενώ δεν εξαιρούνται ούτε οι διατηρητέες οικοδομές».

Όλα τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή από τις 29 Ιουλίου 2013 συμπεριλαμβανομένης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα