2.583 καταγγελίες έλαβε φέτος μέχρι το Νοέμβριο ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

17:34 17/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών έλαβε 8.672 κλήσεις και 2.583 καταγγελίες για διάφορα θέματα, δήλωσε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φρύνη Μιχαήλ.
Η κ. Μιχαήλ μιλούσε σε εκδήλωση του Συνδέσμου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ίδρυσή του, κατά την οποία τιμήθηκαν τα ιδρυτικά του στελέχη.

Η Πρόεδρος του ΚΣΚ ανέφερε ότι «στον τομέα της εφαρμογής των νόμων, θα θέλαμε περισσότερο προληπτικό έλεγχο αλλά και πιο αποτελεσματική επιβολή του νόμου».

«Το τηλεφωνικό μας κέντρο λαμβάνει επαναλαμβανόμενες

καταγγελίες για συμπεριφορές που δεν δικαιολογούνται. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο πήραμε 8672 κλήσεις και 2583 καταγγελίες για διάφορα θέματα. Από αυτές 937 ή 36% αφορούσαν θέματα εγγυήσεων. Είναι καιρός να ξαναδούμε την σχετική νομοθεσία ώστε να γίνει σαφέστερη όσον αφορά τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο του καταναλωτή όσο και του πωλητή. Αλλά και η ΕΕ πρέπει να εκσυγχρονίσει την σχετική Οδηγία του 1999», ανέφερε η κ. Μιχαήλ.

Τα ιδρυτικά μέλη του ΚΣΚ που προχώρησαν στην ίδρυση του τον Νοέμβριο του 1973 είναι οι Χριστόδουλος Μηλιώτης (πρώτος Πρόεδρος), Κύπρος Χρυσοστομίδης, Σταυρούλα Ιακώβου, Νίκος Μακρής, Γεώργιος Πελαγίας, Φοίβος Σταυρίδης, Κώστας Χαραλάμπους, Ελένη Πρωτοπαπά, Θέκλα Κουμενή, Ανδρέας Κουκούνης και Μαρία Σταύρου.

Στην ομιλία του ο κ. Μηλιώτης αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην ίδρυση του ΚΣΚ το 1973.
Όπως είπε, «την εποχή εκείνη είχε δημιουργηθεί πάρα πολύ μεγάλος πληθωρισμός των τιμών των βασικών καταναλωτικών προϊόντων, με αποτέλεσμα την σοβαρή χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των καταναλωτών».

«Επίσης, υπήρχε παντελής έλλειψη νομοθεσίας που να ρυθμίζει την χρήση φυτοφαρμάκων στην καλλιέργεια και παραγωγή γεωργικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στην αγορά γεωργικά προϊόντα που ήταν μολυσμένα λόγω περιεκτικότητας επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, τα πιο πολλά από τα φυτοφάρμακα αυτά ήταν καρκινογόνα», είπε ο κ. Μηλιώτης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ειδικού προγράμματος του ΚΣΚ για αναλύσεις τροφίμων και άλλων παιδικών προϊόντων. Την παρουσίαση έκανε η διευθύντρια του διαπιστευμένου Χημείου CP Foodlab, Χαρά Παπαστεφάνου, στο οποίο ανατέθηκε η διενέργεια του προγράμματος μετά από διαδικασία προσφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα