13 ιδιότητες του σκόρδου που δεν φανταζόσασταν

07:53 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το σκόρδο είναι γνωστό για την έντονη μυρωδιά του, που σε κάποιους είναι αποκρουστική, αλλά έχει αποθεωθεί αρκετές φορές για τις ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία μας, από την μείωση της αρτηριακής πίεσης μέχρι την πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

Ο θαυματουργός βολβός, όμως, δεν αρκείται μόνο σε αυτά. Ας δούμε πως να εκμεταλλευτούμε μερικές από τις όχι και τόσο γνωστές ιδιότητές του.

1. Κερδίστε τη μάχη με την τριχόπτωση

Όσοι από εσάς αντιμετωπίζετε προβλήματα τριχόπτωσης μην ανησυχείτε άλλο. Το σκόρδο μπορεί να είναι η λύση

που ψάχνατε. Τα υψηλά επίπεδα αλλισίνης, μίας ένωσης του θείου, που βρίσκονται συγκεντρωμένα στον βολβό του έχει βρεθεί ότι παίζουν ρόλο στη θεραπεία της τριχόπτωσης. Τρίψτε κομμένες σκελίδες στο κρανίο σας, πιέζοντας τις καθώς προχωράτε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος. Μπορείτε, ακόμη, να εμποτίσετε λάδι με σκόρδο και να χρησιμοποιήσετε το μείγμα για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

2. Αντιμετωπίστε την ακμή

Μπορεί να μην είναι από τα κύρια συστατικά που θα διαβάσετε στο πίσω μέρος της φαρμακευτικής αγωγής σας, για την αντιμετώπιση της ακμής. Το σκόρδο, ωστόσο, είναι μια σπουδαία, φυσική λύση που θα σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε τα…

Διαβάστε περισσότερα….

Keywords
Τυχαία Θέματα