10,000 κιβώτια ανακύκλωσης χαρτιού από τον Όμιλο Ελληνικής Τράπεζας

14:05 14/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του με σύνθημα «Σκεφτείτε Πράσινα», παραδίδει σε 350 οικολογικά σχολεία 10,000 κιβώτια ανακύκλωσης χαρτιού.

Ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας αναφέρει ότι μαζί με τα κιβώτια παραχωρείται και μια ταινία DVD με τους μικρούς πράσινους ήρωες, το Φλουρή

και τη Διαμάντω, μέσα από την οποία τα παιδιά εκπαιδεύονται για την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού καθώς και αφίσες οικολογικού κώδικα που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό.

Εκ μέρους των οικολογικών σχολείων το υλικό παρέλαβε ο Γιάννης Κουμίδης, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης και ο Γιώργος Γεωργίου, Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Η παράδοση έγινε στα πλαίσια Διάσκεψης Τύπου που έγινε χθες στην παρουσία του Προέδρου του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Δρ Ανδρέα Παναγιώτου.

Μιλώντας στη Διάσκεψη Τύπου, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Δώρος Ηλιοδώρου αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχεται στα προγράμματα των οικολογικών σχολείων επισημαίνοντας ότι «τα οικολογικά σχολεία δημιουργούν υπεύθυνους και ευαισθητοποιημένους μελλοντικούς πολίτες, με άποψη και θέση για τις ανθρωπιστικές αξίες και το περιβάλλον».

Ο κ. Ηλιοδώρου αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Ελληνικής Τράπεζας, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, όπως είναι η εισαγωγή συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και νερού στα κτήρια της, η επένδυση σε ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας για περιορισμό της ανεξέλεγκτης χρήσης χαρτιού,η ανάπτυξη ενός μηχανισμού για ανακύκλωση άχρηστου, εμπιστευτικού και μη εμπιστευτικού χαρτιού και η συμμετοχή σε δραστηριότητες για την εξοικονόμηση νερού.

Κατά τη διάσκεψη οι επιθεωρητές κ.κ. Γιάννης Κουμίδης και Γιώργος Γεωργίου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας και Εθνικός Διαχειριστής των Οικολογικών Σχολείων Δρ Μιχάλης Ιερείδης ευχαρίστησαν και συγχάρηκαν την Ελληνική Τράπεζα για τις πρωτοβουλίες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα