Βέλιτς για Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μπάρτσα!

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς μέσω του blog του δίνει σαφείς απαντήσεις επί προσωπικού σχετικά με τη φημολογία περί Παναθηναϊκού και αναλύει τις φιλοσοφίες Ρεάλ και Μπάρτσα πριν τον πρόωρο τελικό του Champions League!Θα ξεκινήσω με ένα θέμα που με αφορά προσωπικά, γιατί χθες πολλοί με ρωτούσαν γι' αυτό. Δεν έχω καμία επαφή με τον Παναθηναϊκό και επομένως, δεν έκανα ούτε κάνω, κανένα μεταγραφικό ταξίδι για λογαριασμό του. Από κει
και πέρα, θα ήθελα να δω έναν Παναθηναϊκό με σαφή κριτήρια σε οτιδήποτε θέλει να κάνει γιατί είναι ένας μεγάλος και σημαντικός σύλλογος. 

Γι αυτό του αρμόζει να ασχολείται, για όλα τα πόστα, με ανθρώπους που έχουν την διάθεση να υπηρετούν τα συμφέροντα του πάνω από όλα, με γνώση, ικανότητα και δημιουργικότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό σημαίνει, να είναι σε θέση να δημιουργήσουν (άνθρωπος ή άνθρωποι που θα ασχολούνται με αυτό) ομάδα ανάλογη των χρημάτων που δαπανώνται ή ακόμα και καλύτερη από αυτό.

Δεν υπάρχουν θεωρίες πως εάν το μπάτζετ είναι μικρό πρέπει να έρθει ο ένας, και αν είναι μεγάλο πρέπει να έρθει ο άλλος. Και στις δύο περιπτώσεις το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ομάδα ανάλογη ή καλύτερη του μπάτζετ, άρα απαιτούνται ίδια ακριβώς προσόντα. Εάν είναι να πετιούνται χρήματα, μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι οι μέτοχοι χωρίς να προσλάβουν κανέναν. Από κει και πέρα μακάρι να βάλουν δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια, αυτό μόνο θα διευκολύνει την αποστολή σε όποιον και να βρουν να κάνει αυτή την δουλειά. Μοιάζει ουτοπικό, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να προκύψει.

Στην ερώτηση δε που μου έγινε, αν θα επέστρεφα εγώ στον Παναθηναϊκό, για να αποφύγω παρερμηνείες στο πως μεταφέρονται τα λεγόμενά μου, η απάντηση είναι εύκολη: «Σε έναν Παναθηναϊκό με διάθεση να φτιάξει την ομάδα, σε έναν Παναθηναϊκό με σαφές κριτήρια στο τι θέλει και τι ζητάει, σε έναν Παναθηναϊκό που δείχνει σωστή κρίση για τους ανθρώπους και το τι μπορούν να κάνουν, σε έναν Παναθηναϊκό με αυτογνωσία-γιατί όχι! Ποιος είναι λόγος να πει κανείς όχι; Σε έναν Παναθηναϊκό του ό,τι να'ναι ως προς αυτά που ανέφερα, βεβαίως και όχι».

Πάμε τώρα με μικρή καθυστέρηση στο παιχνίδι του τελικού του COPA DEL REY. Για το πρώτο παιχνίδι στο Μπερναμπέου (1-1), είχαμε πει πως η Ρεάλ αμυνόταν με τον τρόπο που το έκανε, όχι για να δεχτεί όσο γίνεται λιγότερα τέρματα, αλλά με στόχο και σχέδιο να κερδίσει το παιχνίδι.

Στον τελικό ο Μουρίνιο έστησε πάλι ένα σκηνικό όπου ήθελε να εμποδίσει την Μπαρτσελόνα να κάνει το παιχνίδι της και ταυτόχρονα αυτό να οδηγεί την ομάδα του στην πολυπόθητη νίκη, με ακόμα πιο πιστικό τρόπο. Μόνο που η εικόνα της Ρεάλ ήταν αφάνταστα βελτιωμένη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου η Ρεάλ ήταν πολύ ανώτερη της Μπάρτσα

Ο Μουρίνιο διατήρησε το ίδιο σύστημα (4-3-3/ 4-1-4-1), αλλά άλλαξε κάποιες θέσεις και πρόσωπα. Ο Οζίλ έπαιξε δεξιά, ο Ρονάλντο στην κορυφή της επίθεσης, μαζί με κάποιες αλλαγές στην αμυντική γραμμή (Ράμος στο κέντρο άμυνας και Αρμπελόα δεξιά). Πιο σημαντική αλλαγή,
Keywords
Τυχαία Θέματα