Το... όνειρο του Αβραάμ!

Κανείς ποτέ δεν του απαγόρευσε να ονειρεύεται. Εκείνο που δημιουργούσε πρόβλημα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που ανανέωσε με τον Ολυμπιακό,  είναι πως τα όνειρά του εξελίσσονταν ταυτόχρονα με την καριέρα του. Κι όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, ποτέ δεν τον πρόδωσαν…Ο επιθετικός… σέντερ μπακ!

Όνειρο πρώτο… Στις 3 Δεκεμβρίου του 1984 γεννιέται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Τα «βιβλία» και οι αναφορές τον θέλουν να ξεκινάει τη ζωή του στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, χωρίς περισσότερες
πληροφορίες για τα πρώτα χρόνια ή για τον τρόπο που βρέθηκε η οικογένειά του από το Λάκκωμα σε άλλη ήπειρο. Στο μικρό ορεινό χωριό της Χαλκιδικής μεγάλωσε και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Διγενή.

Μην έχοντας ακόμα τη σημερινή σωματοδομή και σε μια ηλικία που όλα τα παιδιά τείνουν προς την επίθεση, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ξεκίνησε διαφορετική καριέρα από εκείνην που θα τον καθιέρωνε στα μεγάλα σαλόνια. «Στον Διγενή έπαιζα κυρίως στο κέντρο και μερικές φορές σέντερ φορ και πετύχαινα γκολ», θα δηλώσει αργότερα στην καριέρα του, γεγονός πάντως που θα τον βοηθήσει στην πορεία του. Στην καριέρα του έχει σκοράρει 19 φορές, τις 16 φορές με τη φανέλα του Άρη.

Το σύντομο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη θα τον έπαιρνε τον Γενάρη του 2001, έπειτα από δοκιμή στον Άρη. Ακόμα και τότε η μετακίνησή του δεν ήταν απλή υπόθεση, αφού ενεπλάκη τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Άρης, ενώ στην πορεία επιδικάστηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στην πρώτη του ομάδα. «Δεν δοκιμάστηκα ποτέ στον ΠΑΟΚ. Είχα όμως πρόταση να υπογράψω στον ΠΑΟΚ, πριν έρθω στον Άρη. Από μικρός ήμουν Αρειανός και πραγματικά είμαι ευτυχισμένος να αγωνίζομαι με αυτή τη φανέλα», θα πει σε συνέντευξή του, όταν πλέον θα γίνει αντιληπτό ότι ο Άρης είχε χτυπήσει φλέβα χρυσού. Από την πρώτη του σεζόν, όντας ακόμα ανήλικος, θα μεταφερθεί στην άμυνα και θα ξεκινήσει σκληρή δουλειά, προκειμένου να καταφέρει να καθιερωθεί. «Στον Άρη παίζω κυρίως στόπερ, αν και πέρσι έπαιζα αμυντικό χαφ», παραδέχεται το 2005, ενώ αποκαλύπτει πως του αρέσει περισσότερο να παίζει στη μεσαία γραμμή.

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου του 2002, πριν κλείσει δηλαδή τα 18 του χρόνια. Από την επόμενη σεζόν θα κερδίσει χρόνο συμμετοχής και θα συμπληρώσει 22 συμμετοχές τη σεζόν 2003-04. Το 2005 θα είναι ακόμα καλύτερος με 34 συμμετοχές και πέντε γκολ, ωστόσο ο Άρης θα υποβιβαστεί. Ο Αβραάμ κλείνει τα αυτιά του και αποφασίζει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

«Είχα επίσημη πρόταση από την ΑΕΚ και ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό. Ήθελα, όμως, πραγματικά να μείνω στον Άρη και το έκανα. Δεν υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό μου». Την επόμενη σεζόν δεν θα είναι απλώς ένας παίκτης του Άρη. Θα είναι ο αρχηγός του! Στα 21 του χρόνια συμπεριλαμβάνεται στην τριάδα των αρχηγών και δηλώνει: «Είναι μεγάλη τιμή να είσαι αρχηγός σε μια μεγάλη ομάδα, όπως ο Άρης και θα προσπαθήσω πολύ για να φανώ αντάξιος».

Μέρα με τη μέρα και αγώνα με τον αγώνα φαντάζει όλο και πιο πολύτιμος για τον Άρη, το δέσιμό το
Keywords
Τυχαία Θέματα