Τιτανομαχία με νικητή τον Ντιρκ!

Αυτός δεν ήταν τελικός περιφέρειας αλλά πραγματική τιτανομαχία μεταξύ Νοβίτσκι και Ντουράντ που έκαναν πράγματα και θάματα. Νικητής ο Γερμανός καθώς οι Κάβαλιερς λύγισαν τους Θάντερ με 121-112 και έκαναν το 1-0. Την πρώτη νίκη σε έναν τελικό περιφέρειας που δείχνει ότι έχει να προσφέρει πολλές συγκινήσεις πέτυχαν οι Ντάλας Μάβερικς που κέρδισαν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 121-112.
Μια κακή περίοδος ήταν αρκετή για να χάσουν το παιχνίδι οι Θάντερ που έδειξαν αξιόμαχοι και ικανοί να κάνουν πολλές ζημιές σε αυτούς τους τελικούς.
Συγκεκριμένα το ξεκίνημα των Θάντερ ήταν
ονειρικό, καθώς προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 27-20 και έδειξαν ικανοί να σπάσουν την έδρα του Ντάλας, γεμίζοντας με εφιάλτες προηγούμενων ετών τους οπαδούς των Μαβς που τόσα χρόνια βλέπουν την ομάδα τους να γεμίζει με υποσχέσεις τίτλου και να τα χαλάει κάπου στο τέλος.
Ωστόσο η δεύτερη περίοδος έβαλε τους «θρασύτατους» νεαρούς της Οκλαχόμα στην θέση τους, καθώς με ένα 35-21 οι Μαβς όχι απλά πήραν προβάδισμα, αλλά έχτισαν και μια διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θάντερ προσπάθησαν, ωστόσο οι Μαβερικς έπαιξαν έξυπνα και εκμεταλλεύτηκαν την εμπειρία τους για να καταφέρουν να φτάσουν στην τελική επικράτηση και στο 1-0 στην σειρά των τελικών της δυτικής περιφέρειας.
Αυτοί που ξεχώρισαν ωστόσο στην αναμέτρηση ήταν οι δυο σούπερ σταρ των ομάδων, Ντιρκ Νοβίτσκι και Κέβιν Ντουράντ που πραγματικά ήταν «από άλλο πλανήτη». Οι δυο παίκτες έδωσαν έκαστος ένα απίστευτο one man show δείχνοντας την τεράστια κλάση τους.
Συγκεκριμένα ο Ντιρκ Νοβίτσκι, το μαρκάρισμα του οποίου πονοκεφάλιαζε τους Θάντερ, έδειξε γιατί θεωρείται ο κορυφαίος ευρωπαίος μπασκετμπολίστας στην λίγκα κάνοντας πάρτι με 48 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασσίστ! Άξιος συμπαραστάτης του ο Τζέισον Κιντ που «τάισε» 11 ασσίστ στους συμπαίκτες του. Οι Θάντερ δεν κατάφεραν να βρουν αντίδοτο στον Γερμανό, που επιβεβαίωσε αυτούς που έλεγαν ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στον βαρύτερο Ιμπάκα.
Από την πλευρά των ηττημένων, ο Κέβιν Ντουράντ ήταν πραγματικά μια ομάδα μόνος του, καθώς ηγήθηκε στους περισσότερους τομείς των στατιστικών των Θάντερ. Πέτυχε 40 πόντους, κατέβασε 8 ριμπάουντ και μοίρασε και 5 ασσίστ, ωστόσο αυτή η μεγάλη του απόδοση δεν συνοδεύτηκε από νίκη και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους Θάντερ.
Ντάλας Μάβερικς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 121-112
Δωδεκάλεπτα: 20-27, 35-21, 35-31, 31-33
Μάβερικς: Marion 11, Nowitzki 48, Chandler 3, Kidd 3, Stevenson 3, Stojakovic 3, Terry 24, Haywood 3, Brewer 2, Barea 21
Θάντερ: Durant 40, Ibaka 17, Perkins 7, Sefolosha 6, Westbrook 20, Collison 4, Cook 6, Harden 12
 
Keywords
Τυχαία Θέματα