Της έκοψε τη... φόρα!

Ο Πιερικός υποχρέωσε τη Δόξα Δράμας, η οποία έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει έστω και προσωρινά τον Διαγόρα, στην πρώτη της ήττα (1-0) ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και μόνο με... αυτοκτονία δεν θα αποφύγει τα πλέι άουτ!Στο πρώτο ημίχρονο οι Κατερινιώτες μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν από το ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, με τους παίκτες της Δόξας να προσπαθούν να απειλήσουν την εστία του Γουμάγια με ανορθόδοξο τρόπο, με αποτέλεσμα να μη δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία... Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήταν στο 20', όταν ο Σέρεμετ έκανε λάθος έξοδο, όμως ο Πουλάκος,
που διεκδίκησε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, η οποία κατέληξε κόρνερ. Η υπεροχή των παικτών του Πιερικού καρποφόρησε στο 35', όταν ο Πορτουλίδης εκτέλεσε το φάουλ και ο Χατζής με ωραία γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «μαυραετούς», όμως, να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση στο 56', όταν το μακρινό σουτ του Λίμα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γουμάγια, ο οποίος στάθηκε τυχερός. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές και στην επανάληψη, με τους παίκτες της Δόξας να πιέζουν πολύ για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά και να χάνουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 85', όταν ο Καρακώστας έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Γουμάγιας έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος, έφτασαν στη νίκη και μόνο με... αυτοκτονία στις εναπομείνασες αγωνιστικές δεν θα αποφύγουν τα πλέι άουτ της παραμονής. Οι Δραμινοί από την άλλη έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προσπεράσουν τον Διαγόρα και να βρεθούν, έστω και προσωρινά, στις θέσεις των πλέι οφ.

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Πουρτουλίδης, Χατζής, Λόπεζ (46' Καλαγκάνης), Μιλόσκοβιτς, Γκουγκουλιάς (77' Περουτζίνι), Πουλάκος (70' Κωνσταντινίδης)

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέρεμετ, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Μπαξεβανίδης, Σιάκκας (46' Μοσχάκης), Χλωρός (78' Τσιμπλίδης), Γκονζάλες (69' Ντε Φαρία), Μαρκόφσκι, Λίμα, Καρακώστας, Κάπελ

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο (16/04)

Πιερικός-Δόξα Δράμας 1-0
(35' Χατζής)

Κυριακή (17/04)

Διαγόρας-Καλλιθέα (16:00)
Ηλιούπολη-ΟΦΗ
Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας
Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Αστέρας
Λεβαδειακός-Βέροια
ΠΑΣ Γιάννενα-Θρασύβουλος

Δευτέρα (18/04)

Παναιτωλικός-Ιωνικός (16:00)
Εθνικός-Πανθρακικός (18:00)

Η βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννενα   68
2. Παναιτωλικός   63
3. ΟΦΗ   59
4. Λεβαδειακός   52
5. Τρίκαλα   50
6. Διαγόρας   49
7. Δόξα Δράμας   47*
8. Βέροια   40
9. Πιερικός   40*
10. Πανθρακικός   38
11. Ηλιούπολη   35
12. Ιωνικός   34
13. Θρασύβουλος   32
14. Εθνικός Αστέρας   32
15. Αγροτικός Αστέρα
Keywords
Τυχαία Θέματα