Τι θα... παίξει στο Δουβλίνο!

Με ίδια συστήματα αναμένεται να παραταχθούν οι δύο ομάδες στον τελικό του Δουβλίνου. Το gazzetta.gr κάθεται στον πάγκο και αναλύει το πως θα παρατάξουν τις ομάδες οι δύο προπονητές. Οι δύο τους έχουν δείξει την προτίμησή τους στο 4-3-3, που είναι και το πιο συνηθισμένο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις πιθανές 11άδες και τη διάταξη που αναμένεται να επιλέξουν για τον τελικό του Europa League ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπράγκα, Αντρέ Βίλας Μπόας και Ντομίνγκος Πασιένσια.

Πόρτο: 4-3-3 (4-1-2-2-1)
Οπως και ο δάσκαλός του, Ζοζέ Μουρίνιο, έτσι και ο Βίλας Μπόας δεν αλλάζει το 4-3-3 και με αυτό θα παίξει κόντρα στην Μπράγκα. Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Ελτον και μπροστά του θα έχει την εξής αμυντική τετράδα. Δεξιά ο Σαπουνάρου, ο οποίος έχει πάρει τη θέση του τραυματία Φουσίλε και τα έχει πάει εξαιρετικά, αριστερά ο Αλβαρο Περέιρα και στο κέντρο οι Οταμέντι και Ρολάντο. Στο κέντρο, καθαρός κόφτης θα είναι ο Γκουαρίν και στην τριάδα του κέντρου τον πλαισιώνουν οι Φερνάντο, που παίζει τελευταία στη θέση του ανέτοιμου Μπελούσι, και Ζοάο Μουτίνιο. Οσον αφορά την τριπλέτα της επίθεσης τα πράγματα είναι απλά και για την Μπράγκα μάλλον... τρομακτικά, πλάγια δεξιά ο Βαρέλα, αριστερά ο Χουλκ και κορυφή ο Φαλκάο.

Μπράγκα: 4-3-3 (4-2-1-2-1)
Με ίδιο τρόπο θα παίξει η Μπράγκα στο σημαντικότερο βράδυ της ιστορίας της, με τον Πασιένσια να επιλέγει, όπως και σε όλα τα προηγούμενα μεγάλα ματς το 4-3-3. Στο τέρμα θα πάει ο εκ των πρωταγωνιστών, Αρτούρ. Κεντρικοί αμυντικοί θα είναι οι Ροντρίγκες και Παουλάο, αριστερά ο Σίλβιο και δεξιά ο Μιγκέλ Γκαρσία. Βαντίνιο και Κουστόδιο, σκόρερ του χρυσού γκολ κόντρα στην Μπενφίκα θα είναι τα αμυντικά χαφ και μπροστά τους στην τριάδα θα έχουν τον περισσότερο δημιουργικό, Ούγκο Βιάνα. Στους παίκτες της επίθεσης, Αλαν και Λίμα θα είναι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, με τους δύο τους να παίζουν περισσότερο από τον άξονα παρά στα πλάγια. Ο Πάουλο Σέζαρ πιθανότατα θα πάρει φανέλα βασικού, λίγες οι πιθανότητες για τον Μεγιόνγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα