Τι μέτρησε ο Βελβέρδε

Εκτός από το οικογενειακό πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπήρχαν και άλλοι λόγοι για τους οποίους καθυστέρησε να δώσει την απάντηση του στον Βαγγέλη Μαρινάκη.Ο Βάσκος προπονητής έβαλα κάτω τα «θέλω» του και τα «πρέπει» αφού άλλες συνθήκες είχε να αντιμετωπίσει το περασμένο καλοκαίρι όταν ανέλαβε για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό και
άλλα θα κληθεί να αντιμετωπίσει φέτος.

Πέρυσι είχε ως στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας χωρίς να τεθεί ως προτεραιότητα η κατάκτηση του τίτλου, άσχετα αν αυτός ήρθε με χαρακτηριστική άνεση. Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν καθώς η ομάδα έχει αποκτήσει πλέον ταυτότητα και χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο.

Επιπλέον ο Βαλβέρδε θα πρέπει τώρα να ξεπεράσει τον εαυτό του λόγω της συμμετοχής της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι αυτόν αποτελεί μεγάλο κίνητρο και ταυτόχρονα στοίχημα το οποίο και καλείται να κερδίσει. Ωστόσο, γνωρίζει ότι σε αυτό το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει δεν θα είναι μόνος, αλλά θα έχει στο πλευρό του τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μέτρησε ακόμα το γεγονός ότι στον Πειραιά θα έχει ένα ηγεμονικό συμβόλαιο και συνθήκες εξαιρετικές για να δουλέψει. Επίσης ακόμα και η οικογένειά του μετά τις αρχικές αναστολές, τάχθηκε υπέρ στο να παραμείνει στην Ελλάδα και να συνεχίσει στον πάγκο των «ερυθρολεύκων».

Αυτούς τους παράγοντες υπολόγισε ο Βαλβέρδε και αποφάσισε να πει το πολυπόθητο «ναι» στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Διότι από τη στιγμή που τα έχει όλα θα ήταν παράλογο να έφευγε από την Ελλάδα. Ακόμα και για την επιλογή του τεχνικού διευθυντή, Εντουάρθο Μαθιά εμφανίστηκε θετικός.
Keywords
Τυχαία Θέματα