Θορπ: «Όχι στα 400μ.»

Ο Ίαν Θορπ ανεβάζει ρυθμούς προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στην ομάδα της Αυστραλίας για τους Αγώνες του Λονδίνου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ασχοληθεί καθόλου με το 400άρι. Ο 28χρονος κολυμβητής, ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση μέσα στη χρονιά θέλει να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τη μεγάλη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας από τα ολυμπιακά τράιαλς που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2012 στο Σίδνεϊ, έτσι ώστε να διεκδικήσει ένα ολυμπιακό
μετάλλιο μετά το 2004.

Προπονούμενος τους τελευταίους μήνες στα 100μ και στα 200μ ελεύθερο τόνισε ότι δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί και με τα 400μ, παρά τα λεγόμενα του προπονητή του τις προηγούμενες μέρες.

«Είμαι απόλυτος, έχω επικεντρωθεί στα 100μ και στα 200μ. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι υπάρχει χρόνος και για τα 400μ. και ήδη με αυτό που κάνω και βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχω, είναι ένα δύσκολο ερώτημα», τόνισε σχετικά ο «Θορπέντο» που ευελπιστεί να βρεθεί και πάλι σε διπλανούς βατήρες με τον Φελπς μετά την Αθήνα στην «κούρσα του αιώνα».

Τότε παρουσία του νεαρού Αμερικανού και του Ολλανδού Πίτερ φαν ντεν Χούγκεμπαν ο Θορπ θριάμβευσε στα 200μ, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Τέσσερα χρόνια μετά στο Πεκίνο, ο Φελπς έκανε επίδειξη δύναμης, κρεμώντας στο στήθος του οκτώ συνολικά χρυσά μετάλλια, χωρίς να έχει έντονο συναγωνισμό, αφού ο Αυστραλός είχε αποφασίσει ήδη δύο χρόνια νωρίτερα να εγκαταλείψει τις πισίνες.

Η επανεμφάνιση του Θορπ θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο στη Σιγκαπούρη, στη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κι ενώ στο μεταξύ προπονούταν για περισσότερους από δύο μήνες στην Ελβετία, δηλώνει ικανοποιημένος από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα. «Τώρα μοιάζω περισσότερο με κολυμβητή», σχολίασε ο Αυστραλός, ο οποίος χρειάστηκε να χάσει αρκετό βάρος για να ξαναβρεί τη φόρμα του. «Αυτό είναι μια υπενθύμιση, ειδικά όταν είμαι στην πισίνα και αισθάνομαι καλά, ότι έτσι ήμουν κάποτε», κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα