Τέλος από FIFA ο «Κάιζερ»

Την απόφαση του να παραιτηθεί από μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA λόγω οικογενειακών θεμάτων, γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. Αναλυτικά όσα είπε ο «Κάιζερ» στην «Independent»:

Για την παραίτησή του: «Έχω μια νέα οικογένεια και με έχει ανάγκη. Επέλεξα την οικογένειά μου από το ποδόσφαιρο. Έρχεται ένα σημείο που πρέπει να πεις αρκετά».

Για την εμφάνιση
της Αγγλίας στο Μουντιάλ 2010: «Ήμουν απογοητευμένος από τον τρόπο που αγωνίστηκε η Αγγλία στην Νότιο Αφρική. Η Αγγλία ήταν πάντα διάσημη για το μαχητικό πνεύμα της. Αλλά δεν το είδα αυτό. Μπορεί ποτέ να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο η Αγγλία ξανά; Σίγουρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Το επόμενο είναι στη Βραζιλία και οι Λατινοαμερικανοί θα θέλουν να πάρουν το τρόπαιο πίσω.
Οι παίκτες της Αγγλίας παίζουν τόσα πολλά παιχνίδια και μετά έχουν να παίξουν και σημαντικούς τελικούς. Η Αγγλία μου φάνηκε κουρασμένη το περασμένο καλοκαίρι».

Για τις διαφορές μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας: «Εμείς έχουμε περισσότερους νέους παίκτες στη Γερμανία απ’όσους έχετε εσείς. Αλλά το σύστημά μας δεν δημιουργήθηκε σε μία νύχτα. Αντιληφθήκαμε ότι ήμασταν 10-15 χρόνια πίσω και ξεκινήσαμε το δικό μας σύστημα. Τώρα παίκτες σαν τον Μίλερ και τον Εζίλ βγαίνουν στην επιφάνεια. Οι νεαροί Άγγλοι γίνονται καλύτεροι, αλλά Τσέλσι και Άρσεναλ έχουν ακόμα περισσότερους ξένους. Είναι αυτός ο σωστός τρόπος για να πας μπροστά; Δεν είμαι σίγουρος».

Για τη δραστηριοποίηση των παλαιμάχων στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Είναι πάντα καλό να παραμένουν πρώην παίκτες στο παιχνίδι, σε διαφορετικό ρόλο. Είναι πιο σεβαστοί στο κοινό και στους οπαδούς. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά χαίρει του μεγαλύτερου σεβασμού στην Αγγλία τα τελευταία 10 χρόνια».

Για την υπόθεση διαφθοράς στη FIFA: «Το μεγαλύτερο λάθος ήταν οι αναφορές. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Ήμουν και εγώ μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και πήγαινα σε κάθε συνάντηση. Όταν στήθηκαν αυτές οι παγίδες, η Αγγλία πέθανε. Στην αρχή, ειλικρινά πίστευα ότι η Αγγλία είχε τις ίδιες πιθανότητες με την Ρωσία, ίσως και περισσότερες. Αλλά τα ΜΜΕ τις σκότωσαν. Αυτό ήταν το σημείο-“κλειδί”. Μετά από αυτό το σημείο δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσαν να κάνουν οι εκπρόσωποί σας. Μπορείς να πεις ότι ήταν δίκαιο ή άδικο και ότι οι δημοσιογράφοι ανησυχούσαν, αλλά αυτό δεν είχε καμία σχέση με την ψηφοφορία. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για την παραίτησή του από την εκτελεστική επιτροπή της FIFA, παρά το γεγονός ότι πολλοί τον έχριζαν διάδοχο του Σεπ Μπλάτερ, αλλά και τη μάχη του Ελβετού για την προεδρία: «Ο Σεπ είναι η FIFA. Ξεκλειδώνει το πρωί και κλειδώνει το βράδυ. Μερικοί λένε ότι τέσσερις θητείες είναι πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είμαι σίγουρος, από τη στιγμή που είναι πνευματικά και σωματικά υγιής».

Για την προσθήκη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο: «Όλοι φωνάζουν για τεχνολογία, αλλά εγώ προτιμώ δύο ακόμα διαιτητές και αυτή είναι η
Keywords
Τυχαία Θέματα