Στην Ελλάδα ο Άγιαξ!

12:30 4/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία των Ακαδημιών του Άγιαξ στην Ελλάδα, όπου θα έχει σαν σκοπό να εκπαιδεύσει νεαρούς ποδοσφαιριστές στα πρότυπα και την φιλοσοφία του ολλανδικού συλλόγου.
  Αναλυτικά όσα είπε ο «εμπνευστής» του Ajax Hellas Youth Academy, Γιώργος Καζιάνης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την
ακαδημία του ‘Αγιαξ στην Ελλάδα: «Εστιάζει κυρίως στην εκπαίδευση των προπονητών. Θέλουμε μέσα απο εκεί να κάνουμε τα παιδιά καλύτερους ανθρώπους και αθλητές».

Για την συνέντευξη Τύπου της ακαδημίας στην Ελλάδα: «Με χαρά διαπίστωσα πως υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς το “παρών” έδωσαν περίπου 150 άτομα. Εκεί βρέθηκαν, επίσης, οι Λουίς Φαν Γκάαλ και ο Ρόναλντ Ντε Μπουρ, οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν, αλλά και τα ΜΜΕ που αγκάλιασαν ζεστά αυτό το εγχείρημα».

Για το πότε θα αρχίσουν οι εγγραφές: «Οι ακαδημίες θα ξεκινήσουν απο την ερχόμενη σχολική περίοδο και θα χωρίζονται σε γκρουπ των 18 παιδιών, ανάλογα με την ηλικία, που θα είναι απο 9 μέχρι 15 ετών. Θα γίνει μία”Selection Day”, όπου θα έρθουν τα παιδιά να γνωρίσουν απο κοντά τον τρόπο λειτουργία των ακαδημιών του Άγιαξ και εκεί θα αξιολογηθούν και θα στελεχώσουν αργότερα την ακαδημία. Θα ήθελα να τονίσω πως τα παιδιά που θα πάνε στις ακαδημίες του Άγιαξ, θα είναι αυτά που θα απορροφηθούν απο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλει υπομονή χρόνο, αλλά πιστεύω ότι το εγχείρημα αυτό θα πετύχει. Η προτεραιότητα του Άγιαξ δεν είναι να πάρει τους παίκτες, αλλά να δώσει τα “φώτα” του στον τομέα της εκπαίδευσης και της τεχνογνωσίας».

Για το λόγο που ο Άγιαξ δεν πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια: «Αυτή είναι η κουλτούρα του Άγιαξ να δίνει παίκτες. Ασχολείται με την εκπαίδευση, την παραγωγή και μετά την προώθηση ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, πιστεύω πως με την έλευση του Γιόχαν Κρόιφ αυτό θα αλλάξει. Εκτός απο τον συγκεκριμένο θα έρθουν και άλλοι παλιοί ηγέτες της ομάδας, που θα έχουν ως σκοπό να την ενώσουν. θεωρώ ότι πλέον οι παίκτες θα μένουν για μία εξαετία-επταετία ώστε ο Άγιαξ να έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο».
 
Keywords
Τυχαία Θέματα