Στιγμές που... έγραψαν Ιστορία! (vids)

Πολλοί τελικοί του Champions League έχουν γράψει Ιστορία και αυτό θέλουν να κάνουν απόψε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις δέκα πιο χαρακτηριστικές στιγμές όλων των τελικών της διοργάνωσης! 1) Η τραγωδία του «Χέιζελ» (Γιουβέντους-Λίβερπουλ 1-0, 29/05/1985)

Το 1985 Γιουβέντους και Λίβερπουλ διεκδίκησαν το τρόπαιο στο «Χέιζελ» των Βρυξελλών. Το
παιχνίδι δεν έμεινε στην Ιστορία για τη νίκη της Μεγάλης Κυρίας με 1-0, αλλά για την τραγωδία πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, που παραμένει διαχρονικά η «μαύρη σελίδα» της διοργάνωσης... Οι οπαδοί της Λίβερπουλ επιτέθηκαν σε εκείνους της Γιουβέντους και σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων... Η UEFA αποφάσισε το παιχνίδι να διεξαχθεί κανονικά και οι Μπιανκονέρι επιβλήθηκαν με 1-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πλατινί στο 56'...         2) Η επική ανατροπή της Γιουνάιτεντ! (Μάντσεστερ Γ.-Μπάγερν 2-1, 26/05/1999)

Ό,τι και να πει κανείς για τον τελικό του 1999 είναι λίγο... Η Μπάγερν κατάφερε να πάρει νωρίς το προβάδισμα απέναντι στη Γιουνάιτεντ χάρη στο γκολ του Μπάσλερ από το 6' και διατήρησε το προβάδισμα σε όλη την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Όλα άλλαξαν, όμως, από τη στιγμή που μπήκαμε στις καθυστερήσεις. Τα γκολ του Τέντι Σέριγχαμ και του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που είχαν περάσει στο παιχνίδι αμφότεροι ως αλλαγή, στο 91' και στο 93' αντίστοιχα, έδωσαν τη μεγάλη νίκη στη Γιουνάιτεντ! http://www.youtube.com/watch?v=DwADwA267sM 3) Ο άθλος της Λίβερπουλ! (Μίλαν-Λίβερπουλ 3-3, 2-3 στα πέναλτι, (25/05/2005) Λίβερπουλ και Μίλαν μας προσέφεραν έναν από τους καλύτερους τελικούς το 2005 στην Κωνσταντινούπολη. Η ιταλική ομάδα βρέθηκε να προηγείται στο πρώτο ημίχρονο με 3-0 και όλοι αναρωτιούνταν όχι αν θα μπορέσει η Λίβερπουλ να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο δείκτης του σκορ... Ο Μαλντίνι άνοιξε το σκορ για τους Ροσονέρι μόλις στο 1' και ο Κρέσπο με τέρματα στο 39' και στο 44' ανέβασε το σκορ στο 3-0. Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήταν τελείως διαφορετική υπόθεση... Οι «κόκκινοι» κατάφεραν μέσα σε έξι λεπτά να ισοφαρίσουν (!) και τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση! Ο Στίβεν Τζέραρντ πέτυχε το πρώτο γκολ για τη Λίβερπουλ στο 54', ο Βλάντιμιρ Σμίτσερ έκανε το 3-2 στο 56' και ο Τσάμπι Αλόνσο έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 60'! Στα πέναλτι ο Ντούντεκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς απέκρουσε τα πέναλτι των Πίρλο και Σεφτσένκο, ενώ ο Σερζίνιο έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Ντίντα από την άλλη πλευρά απέκρουσε μόνο το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ρίσε, και ο Σμίτσερ σκόραρε στο 4ο πέναλτι που εκτέλεσαν οι Άγγλοι, για να ολοκληρώσει την επική ανατροπή της Λίβερπουλ και να δώσει το τρόπαιο στην ομάδα του! http://www.youtube.com/watch?v=NE6m9kUDTpE 4) Πούσκας και Ντι Στέφανο διέλυσαν την Άιντραχτ! (Ρεάλ Μαδρίτης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 7-3, 18/05/1960) 135.000 άνθρωποι βρέθηκαν στις εξέδρες του «Χάμπτoν Παρκ» της Γλασκώβης το 1
Keywords
Τυχαία Θέματα