Σόμπολος: “Δεν ζούμε στον Άρη”

“Αλίμονο να θέλουμε εμείς να κλείσουν μικρές και υγιείς εφημερίδες» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. H επόμενη μέρα της απεργίας.Σόμπολος: Θέλουμε μόνο να υπογράψουμε τη σύμβαση”

“Αλίμονο να θέλουμε εμείς να κλείσουν μικρές και υγιείς εφημερίδες» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
Πάνος Σόμπολος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.Ο πρόεδρος της Ένωσης επανέλαβε ότι το αίτημα του κλάδου δεν είναι οι αυξήσεις αλλά η υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
«Εμείς δεν θέλουμε αυξήσεις. Δεν ζούμε στην Άρη. Στην Ελλάδα είμαστε. Θέλουμε μόνο να υπογράψουμε σύμβαση» είπε ο κ. Σόμπολος. Σχετικά με την πρόσκληση αρκετών εκδοτών να υπογράψουν σύμβαση με την Ένωση, ο κ. Σόμπολος ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί καθώς η νομική υπηρεσία επεσήμανε στην Ένωση ότι σε αυτή τη περίπτωση περνάει σε επιχειρησιακές συμβάσεις και όχι σε κλαδική. Όπως είπε ο ίδιος, δεν είναι της αντίληψης των κινητοποιήσεων όμως ψάχνει τρόπους να πιέσει την Ένωση Εκδοτών να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης.The day after...Η τετραήμερη απεργία των δημοσιογράφων και του συνόλου των εργαζομένων στον Τύπο, είχε κενά. “Παραθυράκια” τα οποία η ΕΣΗΕΑ δεν... έκλεισε με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να μιλά για απόλυτη επιτυχία στην απεργία. Μπορεί οι εφημερίδες να μην κυκλοφόρησαν, μπορεί τα κανάλια να μην μετέδωσαν ενημερωτικές εκπομπές, ωστόσο είχαμε και... παραφωνίες. Η NOVA για παράδειγμα, έστω και αν οι τεχνικοί απεργούσαν, βρήκε τρόπο να μεταδώσει με φυσικό ήχο τα παιχνίδια της αγωνιστικής, είχαμε την “απεργοσπαστική” μετάδοση της F1 από τον ALPHA και άλλα παραδείγματα.Η ουσία είναι, ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει κανείς ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των εκδοτών, οι οποίοι, δεν φέρονται διατεθειμένοι να υπογράψουν μια ΣΣΕ που δεν θα περιλαμβάνει μειώσεις. Γενικότερα το κλίμα φαίνεται να είναι τεταμένο. Αύριο και μεθαύριο η ΕΣΗΕΑ θα συζητήσει για όλα τα θέματα που προέκυψαν από την απεργία, συμπεριλαμβανομένου και της μη συμμετοχής των ιστοσελίδων.“Λουκέτο” σε εβδομαδιαία εφημερίδα;Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθεί το... κλείσιμο εβδομαδιαίας αποκαλυπτικής εφημερίδας. Όλα αυτά μια μέρα μετά τη λήξη της απεργίας. Η απεργία δεν ευθύνεται φυσικά, αλλά το “λουκέτο” αποτελεί δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στον Τύπο.
Keywords
Τυχαία Θέματα