Σαμπόνις: «Στενοί δεσμοί με Ελλάδα»

Ο Άρβιντας Σαμπόνις θα είναι ο κύριος ομιλητής στην παρουσίαση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας επί ελληνικού εδάφους (23/5, 1.00μ.μ), με τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ να... αδημονεί να βρεθεί στην Αθήνα. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να έρθω στην Ελλάδα για να παρουσιάσω το Ευρωμπάσκετ 2011
που θα διεξαχθεί στη Λιθουανία το φθινόπωρο. Θέλω να σας δείξω ακριβώς ένα κομμάτι της Λιθουανίας, το πάθος για το μπάσκετ, και να σας δώσω μια ιδέα για το τι περιμένει τους οπαδούς στη Λιθουανία. Παράλληλα, θα χαρώ να μιλήσω για μπάσκετ με παλιούς Έλληνες φίλους μου», τόνισε αρχικά ο άλλοτε σουπερστάρ των Ζαλγκίρις, Ρεάλ και Μπλέιζερς.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στις εξαιρετικές σχέσεις του ελληνικού με το λιθουανικό μπάσκετ, σημειώνοντας σχετικά: «Οι δεσμοί της Ελλάδας και της Λιθουανίας στο μπάσκετ ήταν πάντα πολύ στενοί και φιλικοί. Πολλοί Λιθουανοί καλαθοσφαιριστές και προπονητές έχουν περάσει από την Ελλάδα, τώρα κι εμείς έχουμε τον προπονητή της ελληνικής εθνικής ομάδας (σ.σ. Ηλίας Ζούρος) να είναι προπονητής της θρυλικής Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Λιθουανοί γνωρίζουν το ελληνικό πάθος για το μπάσκετ, το πόσο αφοσιωμένοι είναι οι Έλληνες παίκτες στους στόχους τους και το πόσο δυνατοί αντίπαλοι θα είναι».
 
Keywords
Τυχαία Θέματα