Προβάδισμα η Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών, επικρατώντας του Πανιωνίου με 11-10 στον Λαιμό, σε ένα ματς γεμάτο ένταση και νεύρα. Δεν χαρακτηρίστηκε άδικα ως η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση των ημιτελικών. Μπορεί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να έχουν τη δική τους «κόντρα», αγωνιστικά όμως Βουλιαγμένη και Πανιώνιος
ήταν το «δυνατό» ζευγάρι. Κι έτσι έγινε.

Στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τα ημιτελικά έπεσαν… κορμιά στο κολυμβητήριο του Λαιμού, με τους «μπέμπηδες» να βρίσκονται πλέον ένα βήμα πιο μπροστά από τον αντίπαλό τους στη μάχη για την πρόκριση στη σειρά των τελικών του φετινού πρωταθλήματος.

Οι εντάσεις δεν έλειψαν, με τον Μάκη Βολτυράκη να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα στην τελευταία περίοδο, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο τεχνικός της Βουλιαγμένης, Τεό Λοράντος είχε δεχθεί κίτρινη. Τα αίματα άναψαν ουσιαστικά στο τρίτο οκτάλεπτο όταν ο Κουλιεράκης έκανε το 8-6 για την ομάδα του, ενώ στη συνέχεια στράφηκε στον Ανδρέα Μιράλη που τον μάρκαρε και του πέταξε νερό. Ο παίκτης της Βουλιαγμένης αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση και οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να παίξουν για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, χωρίς ωστόσο να το «πληρώσουν». Στην ίδια φάση αποβλήθηκε και ο Παναγιώτης Παπαδόγκωνας, ο οποίος υπερασπίστηκε τον συμπαίκτη του. Σε μια ακόμη περίπτωση η αναμέτρηση των δύο ομάδων –κι αφού νωρίτερα είχαν προηγηθεί τέσσερις ακόμη σε Ελλάδα και Ευρώπη- κρίθηκε στις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στο τέρμα του Ελμισιάν, ο οποίος λίγα λεπτά πριν από το φινάλε έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό σκορ.

Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Τετάρτη (18/5, 6.45 μ.μ.) στη Νέα Σμύρνη.

Tα 8λεπτα: 3-3, 3-2, 4-5, 1-0.
Βουλιαγμένη (Τεό Λοράντος): Γκακ 2, Κατσαούνης 2, Ελμισιάν 2, Βλαχόπουλος 2, Καρούντζος 1, Γούνας 1, Κουλιεράκης 1.
Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης): Μουρίκης 3, Μιράλης 2, Μάζης 2, Παπαδόγκωνας 1, Μπεριστιάνος 1, Καπότσης 1.
Keywords
Τυχαία Θέματα