Παίρνουν λεφτά οι Ομοσπονδίες

Ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και στην ΕΟΕ έπεσαν στο τραπέζι της Ολομέλειας οι κανόνες χρηματοδότησης, βάσει κριτηρίων, των αθλητικών ομοσπονδιών αναφορικά με την προολυμπιακή προετοιμασία. Οι κανόνες που πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας, Γιάννης Βασιλειάδης, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών, εγκρίθηκαν ομόφωνα και θα τεθούν άμεσα
σε εφαρμογή.

Επίσης έγινε αποδοχή της χορηγίας του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" ύψους €65.000 για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος Kids' Athletics που εφαρμόζει η ΕΟΕ σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και υπό την αιγίδα της ΔΟΕ και φέρνει τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων κοντά στα αγωνίσματα του στίβου. Το Kids' Athletics ολοκληρώθηκε για φέτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο με την συμμετοχή περισσοτέρων από 5.500 παιδιά και συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα, στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην Ολομέλεια ανακοινώθηκε ότι θα τιμηθούν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το κορυφαίο βραβείο "Οlympic Order", ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κατσιαδάκης, και το μέλος, Δημήτρης Διαθεσόπουλος για την πολυετή προσφορά τους στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό. Έγινε επίσης αποδεκτή η παραίτηση του Στέλιου Αγγελούδη από την Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας και στη θέση του, ως εκπροσώπου της ΕΟΕ, εκλέχθηκε ομόφωνα ο ταμίας, Αντώνης Νικολόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα