Οι μαχητές των... πάγκων!

Διαφορετικές σχολές, διαφορετικό μέγεθος αλλά και ηλικία, καθώς ο Αλεξ Φέργκιουσον ρίχνει 30 χρόνια στον Πεπ Γκουαρδιόλα. Το gazzetta.gr δίνει το προφίλ των δύο προπονητών. Οι μονομάχοι των πάγκων στον φετινό τελικό του Champions League έχουν διαφορά 30 ετών! Οταν ο Αλεξ
Φέργκιουσον αναλάμβανε τα ηνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1986, ένας... Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν στην ομάδα Νέων της Μπαρτσελόνα, μη έχοντας ακόμα ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα!

Αλεξ Φέργκιουσον, 69
Αυτή είναι η 24η χρονιά που το κλείσιμο της σεζόν θα βρει τον Αλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 69χρονος Σκωτσέζος δεν αποτελεί απλά ζωντανή ιστορία, αλλά είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Μετά το προσπέρασμα της Λίβερπουλ στα πρωταθλήματα θέλει με νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Γουέμπλεϊ» να μειώσει τη διαφορά στο -1 και στα Champions League.

Από κούπες... άλλο τίποτα! Εχει σηκώσει 47 στην καριέρα του και είναι είναι ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου. Από το 1986 όταν και ανέλαβε την Γιουνάιτεντ έχει πανηγυρίσει 12 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 4 League Cup, 9 Community Shield, 2 Champions League, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Super Cup Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων!

Εχει δημιουργήσει... τέσσερις γενιές ποδοσφαιριστών και συνεχίζει σαν να μην έχει περάσει μία μέρα. Από τον Καντονά, στον Μπέκαμ και από τον Μπέκαμ στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Σερ Αλεξ έχει φτιάξει ομάδες και ομάδες, που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Κατακτούν τίτλους! Αγαπημένο του σύστημα είναι το  4-2-3-1 και σχεδόν όλοι οι παίκτες παίρνουν μέρος στην λειτουργία της ομάδας, σε άμυνα και επίθεση. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα παίζει με δύο επιθετικούς, τρεις κεντρικούς χαφ αλλά και τρεις μεσοεπιθετικούς, όμως με κάθε τρόπο... παίρνει αυτό που θέλει!

Πεπ Γκουαρδιόλα, 40
Ανέλαβε την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα πριν τρία χρόνια, αφού είχε δείξει εξαιρετικά στοιχεία στην ομάδα Β' και αυτά που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής δύσκολα θα είχε πετύχει ο οποιοσδήποτε τεχνικός-όνομα! Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, στα 40 του χρόνια έχει σηκώσει τους 9 από τους 12 τίτλους που έχει διεκδηκήσει με τους Μπλαουγκράνα και αν πάρει και αυτόν στο «Γουέμπλεϊ» θα κάνει το νούμερο διψήφιο! Ο Καταλανός συνεχίζει να σηκώνει κούπες, όπως έκανε και όταν ήταν ποδοσφαιριστής, καθώς σαν παίκτης και προπονητής έχει πανηγυρίσει συνολικά 25 τρόπαια.

Το 2008 ο Καταλανός πήρε τη θέση του Φρανκ Ράικαρντ στον πάγκο και χωρίς να αλλάξει το σύστημα αλλά και χωρίς πολλες μεταγραφές, έκανε την Μπαρτσελόνα να ανεβάζει συνέχεια ταχύτητα. Οι Μπλαουγκράνα μέσα στα τρία αυτά χρόνια μετατράπηκαν από μία top ομάδα, στο σύνολο το οποίο δεν σταματιέται. Μέσα στις τρεις τελευταίες σεζόν, ο Πεπ έχει χάσει μόνο το περσινό Champions League και δύο κύπελλα με τους Καταλανούς να παίζουν όποτε θέλουν ανελέητο και ακόμα και εκνευριστικό passing game.

Το 4-3-3 δε
Keywords
Τυχαία Θέματα