Οι 3+3 νίκες του Ολυμπιακού

Το 3/3 επί του Παναθηναϊκού έχει «ανεβάσει» τον Ολυμπιακό, αλλά ο μεγάλος στόχος είναι οι 3 νίκες για το πρωτάθλημα. Το gazzetta.gr αναλύει ότι το Κύπελλο δεν αρκεί, χρειάζεται… νταμπλ. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα τρόπαιο, κάτι που
είχε να συμβεί 15 ολόκληρα χρόνια, όταν οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωναν τη δυναστεία τους στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Και όμως, ο πρώτος εγχώριος τίτλος της σεζόν δεν πανηγυρίστηκε όπως θα περίμενε κανείς αν δεν ήξερε όσα λέγονται στα αποδυτήρια των Πειραιωτών on και off κάμερα.

Αν βάλει άλλωστε, κανείς στη ζυγαριά τα τρία τρόπαια της χρονιάς για τα οποία ερίζουν κάθε χρόνο οι «αιώνιοι», το Κύπελλο έχει τη μικρότερη σημασία στο υποσυνείδητο των οπαδών και των παικτών. Τα πανηγύρια ωστόσο, αναβλήθηκαν όχι λόγω… υποτίμησης της κούπας, αλλά λόγω των επικείμενων τελικών με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

«Το είπαμε από το ξεκίνημα της χρονιάς: το πρωτάθλημα είναι η προτεραιότητα μας. Δεν μας ενδιαφέρουν οι τρεις νίκες που έχουμε πετύχει επί του Παναθηναϊκού, αλλά οι έξι νίκες που απαιτούνται για να πάρουμε το πρωτάθλημα» είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου δείχνοντας πως η σκέψη όλων στον Ολυμπιακό είναι η κατάκτηση του τροπαίου που θα αποτινάξει μια και καλή τα πέτρινα χρόνια από το λιμάνι.

Κάτι ανάλογο ίσχυε και την περσινή χρονιά. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε ότι λίγο πριν επιβιβαστούν οι «ερυθρόλευκοι» στο αεροπλάνο για το φάιναλ φορ του Παρισιού δήλωναν πως «ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα»;  Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι συντριπτικά υπέρ του Ολυμπιακού μετά το 3-0 επί του «αιωνίου» αντιπάλου του, αλλά οι πραγματικά «χρυσές» νίκες είναι οι… τρεις επόμενες.

Οι Πειραιώτες έκαναν πράξη τα λόγια του αρχηγού τους που είχε πει στη συνέντευξη τύπου πριν τον τελικό πως «έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να κερδίζουμε τον Παναθηναϊκό». Τα κατάφεραν χωρίς τρεις βασικούς παίκτες τους, αλλά γνωρίζουν ότι σε μια σειρά πέντε αγώνων σε διάστημα δυο εβδομάδων τα πάντα είναι διαφορετικά.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς «κέρδισε» για τρίτη φορά τον κουμπάρο του με τρίτη διαφορετική τακτική εξέλιξη του αγώνα δείχνοντας ότι μπορεί να αναδεικνύει πρωταγωνιστές και τρικ από το πουθενά. Αυτοί που έπεισαν όμως, περισσότερο ήταν οι παίκτες του που κέρδισαν ξανά τους «πράσινους» σε αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, κάτι που δεν συνέβαινε και πολύ συχνά παλαιότερα.

Η προετοιμασία για τα ματς με τον Αρη στα ημιτελικά που θα χρησιμεύσουν ως… προετοιμασία για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ξεκινά το πρωί της Τρίτης με τον «Ντούντα» να επιτρέπει στους παίκτες να το γιορτάσουν και να… μείνουν πνευματικά στον τελικό Κυπέλλου για μια μέρα μόνο.

Το κατόρθωμα του 3-0 θα αποκτήσει ουσία μόνο αν γίνει 6-0, 6-1 ή 6-2, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρχίσει και πάλι να μελετούν τον Παναθηναϊκό, γιατί πιστεύουν ότι έχουν αφήσει τη δουλειά… στη μέση.
Keywords
Τυχαία Θέματα