Ο Ζούρος και οι Ολυμπιακοί

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ευχήθηκε να κερδίσει ο Ζούρος και το Ευρωμπάσκετ στη Λιθουανία, ενώ ο Άρβιντας Σαμπόνις που παρουσίασε τη διοργάνωση μίλησε για την πρόκληση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ και επίτιμος πρόεδρος FIBA Europe,
Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης: «Είναι μια πολύ ευχάριστη στιγμή να παρουσιάζω την αντιπροσωπεία των φίλων της Λιθουανίας, που έχουν μαζί τους ως επικεφαλής έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχει αναδείξει το παγκόσμιο μπάσκετ, τον Άρβιντας Σαμπόνις, που τυχαίνει να είναι πολύ καλός μου φίλος. Ως πρόεδρος της FIBA Europe είχα εισηγηθεί να δοθεί η διοργάνωση του 2011 χωρίς ψήφο στη Λιθουανία. Υποψήφιες ήταν η Ισπανία, η Πολωνία και η Λιθουανία και εισηγήθηκα να αναλάβουν με τη σειρά αυτή τις τελευταίες διοργανώσεις λόγω του βαθμού ετοιμότητας.

Πληροφορήθηκα πως το γήπεδο στο Κάουνας είναι στο τελικό του στάδιο και είναι πάρα πολύ όμορφο. Η Λιθουανία είναι μία πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα χώρα, οι κάτοικοι της οποίας λατρεύουν την Ελλάδα. Έχουμε πολλά κοινά σημεία κι όσοι επιχειρήσουν να είναι κοντά στην Εθνική ομάδα θα ζήσουν όμορφες στιγμές, γιατί ο λιθουανικός λαός αγαπά το μπάσκετ και την Ελλάδα. Καλώ τους Έλληνες φιλάθλους να είναι κοντά μας σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Ο Ηλίας Ζούρος πήρε το πρωτάθλημα σε επίπεδο συλλόγων, ελπίζω να πάρει και το πρωτάθλημα σε επίπεδο εθνικών ομάδων, κι ας στενοχωρήσω τους φίλους μου τους Λιθουανούς».

Έπειτα, πήρε το λόγο ο πρέσβης του Ευρωμπάσκετ 2011, Άρβιντας Σαμπόνις τονίζοντας πως «σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και όσα κάνατε για τη διοργάνωση εδώ. Εύχομαι τα καλύτερα για την Εθνική σας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ του 2011. Λιθουανία και Ελλάδα αγαπούν το μπάσκετ. Στη Λιθουανία είναι το νούμερο ένα άθλημα, στην Ελλάδα μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Βλέπουμε πόσος κόσμος πάει στα γήπεδα, ακόμη και σε αγώνες εκτός έδρας.

Δεν ξέρω ακριβώς ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν στη Λιθουανία. Από το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας φάνηκε η διάθεση των νέων παικτών της χώρας να ξεδιαλύνουν αυτή τη θολή ατμόσφαιρα. Είναι ευκαιρία ζωής για κάθε Λιθουανό παίκτη να λάβει μέρος στο Ευρωμπάσκετ που γίνεται στην πατρίδα του. Κι εγώ, γιατί όχι; Δεν ξέρω βέβαια αν μπορώ ακόμη (γέλια). Είναι πρόβλημα που χάσαμε δύο παίκτες, όπως ο Κλέιζα και ο Μασιούλις, με τραυματισμούς, ενώ δεν ξέρουμε την κατάσταση του Πότσιους. Ο προπονητής είναι εκείνος που θα αποφασίσει. Το καλό είναι πως πολλούς παίκτες στη διάθεσή μας και δείχνουν έντονη βούληση».

Σχετικά με τους παρόντες και του απόντες του Ευρωμπάσκετ, ο Σαμπόνις σχολίασε ότι «είναι μια προολυμπιακή χρονιά και φαίνεται πως όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν. Εγώ δεν ήξερα αν θα είχα δυνατότητα συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κατάφερα να παίξω σε τρεις».

Όταν ερωτήθηκε για τα προγνωστικά του εξήγησε πως «όλοι βλέπουν τα φαβορί, την Ισπανία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα, αλλά πάντα υπάρχει το περιθώριο έκπληξης σε μια τέτοια διοργάνωση».
Keywords
Τυχαία Θέματα