Ο θείος από την Αδελαΐδα

Ο Κώστας Μακρής που φέρεται να θέλει να μπει στην ΠΑΕ ΑΕΚ, δεν είναι φρέσκος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ δεν είναι άφθαρτη σε όμορφα παραμύθια Ελλήνων κροίσων. Οι προθέσεις του μπορούν να αμφισβητούνται. Η περιουσία του όχι, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr.
Ένα από τα αγαπημένα και all time classic
θέματα των παλιών ελληνικών ταινιών ήταν οι συγγενείς από το εξωτερικό. Η θεία από το Σικάγο στο πρόσωπο της Γεωργίας Βασιλειάδου, ο χαμένος πατέρας του Κώστα Βουτσά από την Αμερική, ο άντρας της Ρένας Βλαχοπούλου όταν υποδυόταν τη... χίπισσα και δεκάδες ακόμα παραμυθένιες ιστορίες. Η Πάτρα ήταν εκείνη που βρήκε τον δικό της... uncle Sam και ο Κωνσταντίνος Μακρής ανέλαβε να γράψει το παραμύθι της Παναχαϊκής.

Ο ξενιτεμένος!

Η ιστορία του νέου ιδιοκτήτη της πατρινής ομάδας έχει όλα τα στοιχεία. Ξενιτιά, ξεκίνημα από το μηδέν και μυθική περιουσία. Το 1963 ο Μακρής μετανάστευσε στην Αυστραλία και ξεκίνησε τη νέα του ζωή ως εργάτης σε χυτήριο μετάλλων, πριν δημιουργήσει τη δική του αλυσίδα με φαστ φουντ εστιατόρια. «Φεύγοντας στα 16, παιδάκι από τον Χολαργό, χωρίς να γνωρίζω τη γλώσσα και φυσικά χωρίς τους γονείς μου, που έπρεπε να μείνουν πίσω στην Αθήνα, πήγα στην Αυστραλία. Δούλεψα παντού πάρα πολύ σκληρά και σιγά-σιγά άρχιζα να χτίζω μαγαζάκια μικρά και μετά τα πούλησα και άρχισα να χτίζω μεγάλα εμπορικά κέντρα. Επένδυσα πρώτα στην Αδελαΐδα και αργότερα στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη».

Πούλησε την επιχείρησή του στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και έχτισε την αυτοκρατορία του. Το πρώτο εμπορικό κέντρο ακολούθησαν πολλά ακόμα έργα. Τώρα έχει μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες στην Αυστραλία, μετράει οκτώ εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, σινεμά και γυμναστήρια. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, η περιουσία του αυτή τη στιγμή ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και είναι ο πλουσιότερος ομογενής στη χώρα των καγκουρό. Ο γιος του, Ρος Μακρής καταπιάνεται με το φυσικό αέριο, και είναι ο πέμπτος πλουσιότερος Αυστραλός κάτω των 40 με περιουσία που ξεπερνά τα 350 εκατ. δολάρια.

Η τρέλα με το ποδόσφαιρο...

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής σίγουρα, λοιπόν, δεν είναι Μπομπ Κοζώνης. Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί αποφάσισε το 2005 να εμπλακεί στα κοινά της πατρινής ομάδας και ποιοι ήταν οι λόγοι της αποτυχίας. Η εύκολη απάντηση βρέθηκε πριν από μερικά χρόνια στην Adelaide Galaxy. Ο Κωνσταντίνος Μακρής είναι ιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου στην Αυστραλία και φαίνεται να έχει ιδιαίτερη αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Επειδή όμως όλα μοιάζουν σαν παραμύθι, έτσι ήταν και η ιστορία με την Αδελαΐδα. Τον Ιούνιο του 1998 οι Adelaide Sharks έφτασαν να χρωστάνε περισσότερο από 300.000 δολάρια και μια φωτιά τούς βάζει ακόμα πιο μέσα. Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1998 ο Κώστας Μακρής την αγοράζει και πληρώνει με τη... μία 330.000 δολάρια για τα χρέη, ενώ η συμφωνία προβλέπει να ξοδέψει 1,2 εκατ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για το σύλλογο. Ο Μακρής φέρνει καινοτομίε
Keywords
Τυχαία Θέματα