Ο... σκληρός Κόουλμαν!

Η Β’ Εθνική μπορεί να φαντάζει για πολλούς τρομακτική. Όχι όμως για το νέο προπονητή της ΑΕΛ, που έκανε πέντε εγχειρήσεις μέσα μια εβδομάδα. Διαβάστε στο gazzetta.gr για τα επιτεύγματα του Κρίστοφερ Κόουλμαν ως ποδοσφαιριστή, για την προπονητική του καριέρα, για τη ζηλιάρα σύζυγο, αλλά κυρίως για τη στιγμή που σημάδεψε τη ζωή του. Επιγραμματικά…

Στο Σουόνσι το 1970 ξεκινάει το ένα κομμάτι της ιστορίας. Στις 10 Ιουνίου
γεννήθηκε ο Κρίστοφερ Κόουλμαν στην παραλιακή πόλη της Ουαλίας. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα έρχεται το δεύτερο κομμάτι της ιστορίας. Τότε ήταν που έκανε το ντεμπούτο του σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με την Swansea City, παρότι δεν ήταν η πρώτη ομάδα που επέλεξε. Ούτε το ποδόσφαιρο όμως ήταν το πρώτο άθλημα του διάλεξε. Ο Κόουλμαν ξεκίνησε, έφτασε μέχρι το ημιεπαγγελματικό επίπεδο στο ράγκμπι, άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε ηλικία 16 ετών ήρθε η στροφή στο ποδόσφαιρο και η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν η Μάντσεστερ Σίτι. Σύντομα, όμως, επέστρεψε στο σπίτι του για να ξεκινήσει την καριέρα του από τα χαμηλά. Ύστερα από τέσσερα χρόνια κι έχοντας φτάσει σε καλό επίπεδο για το ουαλικό ποδόσφαιρο, ήρθε η πρώτη μεταγραφή. Η Κρίσταλ Πάλας ξόδεψε περίπου 250.000 λίρες για να τον αποκτήσει με τη Σουόνσι να διατηρεί και κάποιο ποσοστό μεταπώλησης. Έπειτα από 143 εμφανίσεις και 16 γκολ πήρε μεταγραφή για την Μπλάκμπερν και παράλληλα χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Ουαλίας.

Το ποσοστό μεταπώλησης έπιασε… τόπο, αφού η Μπλάκμπερν ξόδεψε συνολικά 2,8 εκατ. λίρες το 1995, χωρίς να τα αποσβέσει ποτέ. Ένα πρόβλημα τραυματισμού στον αχίλλειο δεν του επέτρεψε να παίξει περισσότερα από 28 παιχνίδια σε δύο χρόνια, όταν και αποφάσισε να… υποβιβάσει τον εαυτό του στη Φούλαμ. Τα λεφτά παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο, αφού ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ πλήρωσε 2 εκατ. λίρες για τον Κόουλμαν, ποσό ρεκόρ για ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Στο Λονδίνο θα ζούσε τα καλύτερά του χρόνια. Έγινε αρχηγός και οδήγησε την ομάδα στην Premier League, γνωρίζοντας ορισμένους ανθρώπους που θα σημάδευαν τη ζωή του.

Ο Κέβιν Κίγκαν και ο Ζαν Τιγκανά ήταν δύο εξ αυτών. Με τον Γάλλο προπονητή ετοιμαζόταν να ολοκληρώσει τη φρενήρη πορεία του με τη Φούλαμ και να παίξει στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου, ωστόσο μια άλλη φρενήρης πορεία διέκοψε την καριέρα του. Απότομα, επίπονα και βίαια…

Το «μαύρο» 2001!

Ο νέος χρόνος είχε μόλις ξεκινήσει. Για τον Κρις Κόουλμαν, όμως, επεφύλασσε κάτι πολύ χειρότερο και πιο δραματικό απ’ ό,τι όλοι εύχονται στην αλλαγή του έτους. Δύο 24ωρα μετά την Πρωτοχρονιά, στις 3 Ιανουαρίου του 2001, το αυτοκίνητό του θα ξεφύγει από την πορεία του. Η Τζάγκουαρ που οδηγούσε θα χτυπήσει στα προστατευτικά και θα γίνει συντρίμμια. Ο ίδιος θα επιζήσει από θαύμα, ωστόσο θα μείνει παγιδευμένος στο αυτοκίνητό του, μέχρι να μπορέσει η Πυροσβεστική να τον απεγκλωβίσει.

«Ένιωθα ότι το δεξί μου πόδι είχε διαλυθεί στο τρακάρισμα. Κατάλαβα αμέσως το μέγεθος της ζημιάς και δεν μπορώ καν να
Keywords
Τυχαία Θέματα