Ο Σαντάνα του... τάνγκο! (videos)

Ο Μάριο Αλμπέρτο Σαντάνα έχει προταθεί σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ στον Ολυμπιακό και η περίπτωση του εξετάζεται σοβαρά. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον άσο της Φιορεντίνα, ο οποίος θεωρείται ο ιδανικός αντί - Γκαλέτι!Σαν Λορέντζο, Βενετία, Φλωρεντία!

Ο Σαντάνα ξεκίνησε την καριέρα του στην αργεντίνικη Σαν Λορέντζο, όπου ήταν από τους καλύτερους τότε ποδοσφαιριστές του συλλόγου.
Μετά από
2 χρόνια και 33 συμμετοχές στην ομάδα της πατρίδας του αποφάσισε να μετακομίσει στην Ιταλία και την Βενέτσια συγκεκριμένα, όπου πάντως δεν έμεινε πολύ. Ο σύλλογος της Βενετίας υποβιβάστηκε και ο επόμενος σταθμός του 29χρονου άσου ήταν η Παλέρμο, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2006, έχοντας 91 συμμετοχές και 4 τέρματα.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Σαντάνα στο ενδιάμεσο της θητείας του στην Παλέρμο δόθηκε ως δανεικός την σεζόν 2003 - 04 στην Κιέβο, όπου είχε 28 συμμετοχές και 3 τέρματα.

Από το 2006 μέχρι σήμερα, ο Σαντάνα φοράει την φανέλα της Φιορεντίνα, η οποία αποτελεί όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην καριέρα του. Με τους «Βιόλα» έχει 100 συμμετοχές στην Serie A όλα αυτά τα χρόνια, έχει σημειώσει 15 γκολ και έχει... σερβίρει δεκάδες ασίστ...

Μπάλα με τα... κιλά!

Το μεγάλο προσόν του Μάριο Σαντάνα είναι η διεισδυτικότητα που τον διακρίνει αλλά και η φανταστική τεχνική κατάρτιση που κατέχει. Οι ντρίμπλες που κάνει απέναντι στους αμυντικούς των αντίπαλων ομάδων αποτελούν ξεχωριστό... highlight και το μόνο σίγουρο είναι πως για τέτοιους ποδοσφαιριστές πιάνουν τόπο τα λεφτά που δαπανούνται για το... εισιτήριο, καθώς ο έμπειρος άσος αρέσκεται στο να χαρίζει απλόχερα προς τους θεατές στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας και έμπνευσης!

Ιδανικός αντί - Γκαλέτι!

Αν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κρίνουν πως ο Σαντάνα πρέπει να αποκτηθεί, τότε οι Πειραιώτες θα έχουν βρει ίσως και τον ιδανικό αντικαταστάτη του Λουτσιάνο Γκαλέτι, αφού ο άσος της Φιορεντίνα «φέρνει» αρκετά στον παλαίμαχο πλέον Αργεντινό, μιας και στα στοιχεία του βρίσκονται οι πολύ καλές σέντρες πάνω στην επιτάχυνση αλλά και η ταχύτητα στη σκέψη που διέκρινε και τον «Λούτσι».

Τα μείον του Σαντάνα...

Ο Αργεντινός είναι μεγάλη κλάση, τα τελευταία χρόνια πάντως παρουσιάζει συχνά ευπάθειες στους μυϊκούς τραυματισμούς, οι οποίοι όμως με την σωστή συντήρηση μπορούν να ελαχιστοποιηθούν.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι στο επίπεδο που κυμαίνεται η δική μας Superleague ο Σαντάνα μπορεί να κάνει... πλάκα και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση των στόχων του.

Αν πάντως οι Πειραιώτες αποφασίζουν να κινηθούν ενεργά για την απόκτηση του Αργεντινού άσου, πρέπει να το κάνουν σύντομα, αφού το συμβόλαιο του 29χρονου άσου εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι και ήδη σύλλογοι όπως η Πόρτο, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπενφίκα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του, μιας και πρόκειται για εξαιρετικά καλή περίπτωση, ιδιαίτερα για τα ελληνικά δεδομένα.

Κεφάλαιο «Αργεντι
Keywords
Τυχαία Θέματα