Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος κατέκτησε το Greek Poker Cup

Την Κυριακή το μεσημέρι, 8 παίκτες πήραν θέσεις γύρω από το τελικό τραπέζι του Greek Poker Cup στο Λουτράκι:
1. Daniel Carlsson: Μόλις 23 ετών, ο Daniel που κατάγεται από τη Σουηδία είναι επαγγελματίας παίκτης του πόκερ.
2. Γεώργιος “timoros” Τζίμας: Είναι 30 ετών, γεωλόγος και ασχολείται με το πόκερ από το 2004.
3. Αλέξανδρος Κολώνιας: Εκτός από το πόκερ, το οποίο ανακάλυψε το 2010 ασχολείται και με το τένις, αφού είναι επαγγελματίας προπονητής τένις. Είναι 25 ετών και δηλώνει ότι διασκεδάζει ευτυχώς ακόμη με το πόκερ.
4. Νικόλαος “fedagin” Τσαντές: Άρχισε
να παίζει πόκερ πριν από τρία χρόνια. Είναι ακόμη φοιτητής.
5. Γεώργιος Γρηγορόπουλος: Εκτός από τα οικονομικά, που είναι το επάγγελμά του, ασχολείται και με το πόκερ από το 2009.
6. Σταύρος “IDOLLS” Κάλφας: Ο 29χρόνος επαγγελματίας του Poker κατάγεται από Θεσσαλονίκη, δηλώνει cool και ασχολείται με το πόκερ από το 2005.
7. Βασίλης “barbabill” Κόσσυβας: Πιστεύει ότι η υπομονή είναι το βασικό του χαρακτηριστικό. Είναι 38 ετών και ασχολείται επαγγελματικά με το εμπόριο.
8. Παναγιώτης Πουλικαράκος: Είναι 30 ετών, ηλεκτρολόγος-μηχανικός και ξεκίνησε να παίζει πόκερ το 2008.

Ο πρώτος αποκλεισμός δεν άργησε να έρθει αφού ο Βασίλης Κόσσυβας αποχώρησε την 8η θέση, πριν από λίγο. Ο Βασίλης μπήκε με δεκάρια all in preflop με τον Σταύρο Κάλφα ο οποίος κρατούσε AK.

Λίγο αργότερα αποκλείστηκε από τον Σουηδό και ο Σταύρος Κάλφας μόλις, σε μια παρτίδα (φώτο) που μόλις ολοκληρώθηκε. Ο Carlsson έκανε το raise με AQ και ο Σταύρος απάντησε με all in με JA, που είδε ο αντίπαλός του. Board 896AK

Δύο ώρες περίπου μετά την έναρξη του τραπεζίου και μέχρι το heads up ο Σουηδός κυριάρχησε απόλυτα στο τραπέζι, κάνοντας raise σχεδόν σε κάθε παρτίδα και έχοντας μπροστά του το μεγαλύτερο stack σταθερά.

Ο τρίτος αποκλεισμός ήταν αυτός του Νίκου Τσαντέ, που ήταν short stack κάμποση ώρα και έψαχνε την ευκαιρία να κάνει την κίνησή του. Την έκανε τελικά, με 97και μπήκε all in απέναντι στο raise του Κολώνια. Το board έδωσε 2Q574.

Μία ώρα μετά είχαμε τον επόμενο παίκτη που πήγε προς την έξοδο, τον Πoυλικαράκο, θύμα και πάλι της σουηδικής λαίλαπας! Μπήκε all in (αφού έβαλε τα γυαλιά του!) με AQ που είδε ο Σουηδός με AK. Στο τραπέζι, 483J6

Για τις επόμενες 2 ώρες περίπου είχαμε μια σειρά από …ανταλλαγές blinds, χωρίς ιδιαίτερη δράση, όμως ξαφνικά, το θερμόμετρο ανέβηκε και πάλι. Απανωτοί αποκλεισμοί και το heads up.

Πρώτος έφυγε ο timoros, που έχασε μεγάλο μέρος του stack του από τον Κολώνια και στη συνέχεια μπήκε all in –χωρίς επιτυχία όμως.

Ο Αλέξανδρος Κολώνιας ήταν ο επόμενος παίκτης που σηκώθηκε από τη θέση του. Στο small blind o Κολώνιας έκανε το all in me K9 το είδε ο Γρηγορόπουλος AK και το board 5AJ28.

O Σουηδός μπήκε στο heads up με 2.420.000 και ο Γρηγορόπουλος με 1.580.000, όμως μετά από μερικές αναγνωριστικές παρτίδες το stack του Γρηγορόπουλου είχε αυξηθεί σημαντικά!

Keywords
Τυχαία Θέματα