Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Euro 2012, τερματίζοντας στην τελευταία θέση με μόλις δύο βαθμούς. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με ένα πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή, τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, με τον οποίο είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία σε ότι αφορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το μέλλον του.

Αναλυτικά τα όσα συζητήσαμε με τον έμπειρο τεχνικό:

Πώς

κρίνετε τις εμφανίσεις της Εθνικής μας στα δύο τελευταία παιχνίδια με Δανία και Νορβηγία;

«Τα δύο παιχνίδια δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Με την Δανία ήταν καταστροφικό, ουσιαστικά χάσαμε με κάτω τα χέρια και όταν οι Δανοί έσβησαν τις μηχανές, παίξαμε και εμείς μπάλα. Πραγματικά βρεθήκαμε σε πολύ καλή μέρα, σε τραγική. Με την Νορβηγία ήμασταν σαφώς βελτιωμένοι, το ότι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά, ήταν υποβοηθητικό. Μπορεί να χάσαμε, όμως η εικόνα μας ήταν καλή και άφησε υποσχέσεις».

Όταν έγινε η κλήρωση μιλούσαμε μέχρι και για πρόκριση, και τελικά καταλήξαμε στην τελευταία θέση, πού οφείλεται;

«Όταν άρχισε η διοργάνωση ακούσαμε διάφορα λόγια μέχρι και για πρόκριση αλλά καταλήξαμε στην τελευταία θέση. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση στον Νιόπλια, στην έως τώρα προπονητική του καριέρα και δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για τις ήττες, αφού είναι ένα νέο πρόσωπο στον πάγκο μας. Τα τέσσερα παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο θα πρέπει να λειτουργήσουν ως βοηθητικά για την διοργάνωση. Αυτό που τον κρίνω είναι για την δήλωση του ότι δεν έχει παίκτες και ότι θα ήθελε να έχει 30 παίκτες να διαλέγει. Όταν αναλάμβανε την Εθνική μας ήξερε καλά τα δεδομένα που θα είχε να αντιμετωπίσει, δεν άλλαξαν από την μια μέρα στην άλλη. Σαν μεγαλύτερος αλλά και σαν παλιός ομοσπονδιακός τεχνικός, θέλω να του δώσω μια συμβουλή. Πλέον δύο επιλογές έχει. Είτε να σπάσει την συμφωνία με την ομοσπονδία είτε να μείνει και να δουλέψει με τους παίκτες που έχει, να τους ανεβάσει και φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο».

Πόσο εφικτή είναι η ανανέωση στην Εθνική μας ομάδα;

«Ο Αναστασιάδης άφησε την σφραγίδα του στην Εθνική μας και έφερε αρκετά καλά αποτελέσματα, όμως άργησε πολύ να κάνει ανανέωση. Εδώ και πολλά χρόνια ελάχιστα παιδιά ήρθαν στην ομάδα. Δεν θα μιλήσω ονομαστικά γιατί ποτέ δεν το κάνω, το θεωρώ αντιδεοντολογικό και γι’ αυτό μιλάω συνολικά. Το χειρότερο σε μια ανανέωση είναι να γίνει μαζικά, τα τελευταία χρόνια δεν έγινε σταδιακή ανανέωση και τώρα βλέπουμε τις συνέπειες. Πρέπει η ομοσπονδία μαζί με την τεχνική επιτροπή, τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους προπονητές των ομάδων να καθίσουν και να συζητήσουν για το καλό του ποδοσφαίρου μας».

Ποιο το μέλλον του Κύπριου ποδοσφαιριστή;

«Πρέπει να σταματήσουμε να κλαίμε για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και να ζήσουμε με τα δεδομένα της εποχής. Οφείλουμε όλοι μας να προσαρμοστούμε. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε πράγματα που θα είναι κόντρα στα δεδομένα, όμως μπορούμε να δώσουμε κάποια κίνητρα. Η επιτροπή εθνικών ομάδων αγαπά τις εθνικές μας, όμως θα πρέπει ολόχρονα να δουλεύει για

Keywords
Τυχαία Θέματα