«Μεγαλώνει» η άρση βαρών

Άκρως ικανοποιητική ήταν η παρουσία της νέας γενιάς της ελληνικής άρσης βαρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσίας. «Ο πρώτος στόχος επετεύχθη» σχολίασε ο Πύρρος Δήμας.Η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας ήταν απόλυτα ενθαρρυντική για το μέλλον του αθλήματος που προσπαθεί να βρεθεί ξανά στην ελίτ. Από τους πρωταγωνιστές ήταν ο 19χρονος Αντώνης Μαρτασίδης, ο οποίος λίγο μετά την κατάκτηση ενός χρυσού κι ενός ασημένιου μεταλλίου στην αντίστοιχη διοργάνωση στην κατηγορία των εφήβων, είχε
πολύ καλή απόδοση και στους αγώνες της ρωσικής πόλης, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στο ζετέ (180κ.) στα 77 κιλά και την όγδοη στο σύνολο με 321 κιλά. Στο αρασέ σήκωσε 141κ.

Στα 94 κιλά, ο Χρήστος Σαλτσίδης πήρε την όγδοη θέση στην κίνηση του αρασέ με 158 κιλά και την ένατη στο σύνολο με 348 κιλά. Στο ζετέ σήκωσε 190κ. Η Μαρία Παναγιωτίδου ήταν όγδοη στην κατηγορία των 63 κιλών με 76κ. στο αρασέ, 90κ. στο ζετέ και 166κ. στο σύνολο. Στα 48 κιλά η Άννα Αθανασιάδου κατέλαβε την 10η θέση στο σύνολο με 140κ., την ένατη στο αρασέ με 65κ. και τη 10η στο ζετέ με 75κ.

«Τα παιδιά πήγανε πολύ καλά, σήκωσαν τα κιλά τους, αυτά που πετυχαίνουν και στις προπονήσεις, και είμαι βέβαιος ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας θα έχουμε σημαντικές βελτιώσεις των επιδόσεών τους», ήταν το σχόλιο του Ομοσπονδιακού προπονητή, Βαλέριου Λεωνίδη και συμπλήρωσε: «Όπως είναι γνωστό, χωρίς βιασύνες και με σκληρή δουλειά ανασυγκροτούμε την Ελληνική Άρση Βαρών και σιγά-σιγά δημιουργούμε την ομάδα του μέλλοντος».

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πύρρος Δήμας, ο οποίος τόνισε σχετικά: «Πετύχαμε τον πρώτο στόχο του 2011, που ήταν η πολύ καλή παρουσία της εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η διοίκηση της ΕΟΑΒ σε δύσκολους οικονομικά καιρούς για τον τόπο μας αγωνίζεται για να πετύχει τα υψηλότερα αποτελέσματα στους τρεις μεγάλους στόχους: αγωνιστικές διακρίσεις, ανάπτυξη και Οργανωτική ανασυγκρότηση του αθλήματος».
Keywords
Τυχαία Θέματα