«Μεγάλη η... απόσταση με Ευρώπη»

14:16 1/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Απαισιόδοξος για το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Κώστας Μίσσας, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να αναφέρεται και στο προσεχές Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (18/6-3/7).
  Ο προπονητής της Εθνικής, Κώστας Μίσσας, μίλησε στην εφημερίδα Sportday.

Αναλυτικά ένα μέρος των δηλώσεών του:

- Επιστρέφοντας από το τουρνουά στη Γαλλία,
όπου είδατε εν δράσει τις παίκτριές σας, ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

«Είναι η δεύτερη φορά που πάμε στο τουρνουά της πόλης Μπουργκ Αν Μπρες. Είναι μια πόλη που αγαπά το μπάσκετ κι όλα είναι άψογα οργανωμένα. Αγωνιστικά όλες οι ομάδες είναι στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας και, όπως είναι φυσικό, δεν είναι ολοκληρωμένες. Εμείς αυτό που θέλαμε ήταν να δούμε κάποια πράγματα και να προσπαθήσουμε να προσθέσουμε κάποια έξτρα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Οι άξονες στους οποίους δουλεύουμε και σκεφτόμαστε είναι δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει με τα αμυντικά ριμπάουντ, μια και λόγω έλλειψης ψηλών αντιμετωπίζουμε πρόβλημα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τη συγκέντρωση στην αμυντική τακτική, μια και θέλουμε με την άμυνά μας να προβληματίσουμε τους αντιπάλους. Έχουμε ακόμα ένα τουρνουά στην Κω και μετά ένα στην Τουρκία, οπότε θα έχουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να διορθώσουμε ό,τι δεν μας αρέσει αλλά και να τελειοποιήσουμε όσο γίνεται αυτά που κάνουμε καλά. Αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη, μια και δίνουμε μάχη για να βγάλει διαβατήριο η Στέφανι Μέρφι. Είναι ψηλό κορίτσι και θα μας βοηθήσει πολύ».
     
- Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωμπάσκετ. Είστε ικανοποιημένος από την ετοιμότητα της ομάδας;

«Τα κορίτσια είναι καλά σωματικά και ψυχικά. Δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Αυτό που κάνουμε αυτή την περίοδο είναι να τις επανεντάξουμε στη φιλοσοφία της ομάδας. Αν εξαιρέσουμε κάποια κορίτσια όπως η Καλέντζου και η Μάλτση, που αγωνίζονται σε επίπεδο Ευρωλίγκας, όλες οι άλλες πρέπει να προσαρμοστούν σε άλλες λογικές. Φανταστείτε ότι οι παίκτριες πρέπει από το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος να μπουν στη φιλοσοφία και το επίπεδο ενός Ευρωμπάσκετ. Είναι τελείως διαφορετικά τα μεγέθη και τα επίπεδα».
       
- Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να αποχωρήσουν από την Εθνική δύο σημαντικές παίκτριες. Υπάρχει διάδοχη κατάσταση μετά τις Μάλτση και Καλέντζου;

«Δυστυχώς, για μένα το μέλλον είναι πολύ δυσοίωνο. Όταν η Εβίνα και η Τούλα σταματήσουν, θεωρώ ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ξαναδούμε την Ελλάδα σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Υπάρχουν κάποια κορίτσια, όμως θα αργήσουμε να ξαναφτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο. Όποιος γνωρίζει τι γίνεται εκτός Ελλάδας θα καταλάβει πόσο δυσοίωνα είναι τα πράγματα. Δεν ξέρω σε πόσο χρόνο θα μπορεί να σταθεί η Εθνική σε υψηλό επίπεδο σε Πανευρωπαϊκό. Οι αποστάσεις μεταξύ της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης αντί να μικραίνουν, μεγαλώνουν».








 
Keywords
Τυχαία Θέματα