Με το δεξί και… βλέπει Euro!

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η Εθνική Νέων επικράτησε με 2-1 της διοργανώτριας Σλοβακίας στην τελευταία προκριματική φάση πριν τα τελικά του Euro της Ρουμανίας και πλέον βρίσκεται δύο μόλις αγώνες μακριά από το Top-8! Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η Εθνική Νέων τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για την elite round, καθώς επικράτησε 2-1 της διοργανώτριας του 3ου ομίλου Σλοβακίας στην πόλη Σένεκ.
Η ελληνική ομάδα ήταν σε γενικές γραμμές ανώτερη και κατάφερε, ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα, να κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 2΄, όμως ο Καπίνο πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση στο χτύπημα πέναλτι του Ντόλνι. Τρία λεπτά αργότερα, η Εθνική άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά του Κατίδη, όμως στο 18΄ η Σλοβακία ισοφάρισε με τον Λάζικ. Το σκορ διαμορφώθηκε στο 36΄ με αυτογκόλ του Μπάρτεκ, ενώ είχε προηγηθεί σουτ στο δοκάρι από τον Βέλλιο.

Ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης, Ντενίζ Αϊτεκίν, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Σταμογιάννο, Κοτσαρίδη και Καπίνο.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Λε Γκιάνγκ, Γιάκο, Μπάρτεκ, Γιάνεκ (46΄ Βράμπλεκ), Γκρμαν, Λάζικ, Ντόλνι, Τσκβάρκα, Χλάντικ, Σκρανζ (63΄ Ουϊλάκι), Τσπίλαρ

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Σκόνδρας (21΄ Ρουγκάλας), Σταφυλίδης, Λαγός, Ποτουρίδης, Σταμογιάννος, Κοτσαρίδης (69΄ Μαρινάκης), Βέλλιος (62΄ Μαυρίας), Φορτούνης, Καρέλης, Κατίδης Ο ομοσπονδιακός προπονητής Λεωνίδας Βόκολος και οι νεαροί διεθνείς Γιώργος Κατίδης και Στέφανος Καπίνο μίλησαν στο epo.gr για τη νικηφόρα πρεμιέρα της Εθνικής Νέων στην elite round του EURO U19 2011.

Δηλώσεις προπονητή και παικτών

Βόκολος: «Γνωρίζαμε ότι η Σλοβακία είναι πολύ καλή ομάδα και ότι στηρίζεται στο ομαδικό παιχνίδι. Στην αρχή του ματς αντιμετωπίσαμε προβλήματα, όμως ήμασταν τυχεροί που ο Καπίνο απόκρουσε το πέναλτι. Στη συνέχεια πήραμε τον έλεγχο και πετύχαμε ένα πολύ ωραίο τέρμα με τον Κατίδη, ενώ δεν επηρεαστήκαμε ψυχολογικά από τη γρήγορη ισοφάριση. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε συντηρητικά και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μας πιέσουν. Σε αυτό το διάστημα δεν κινδυνεύσαμε, αντιθέτως θα μπορούσαμε στις αντεπιθέσεις να κάνουμε το 3-1. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή αγωνιστική παρουσία, όμως διαθέταμε πάθος και θέληση για τη νίκη απέναντι στη διοργανώτρια του τουρνουά. Την Κυριακή παίζουμε το ματς-κλειδί για την πρόκριση με τους Γάλλους. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θα μπούμε στο γήπεδο για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα»

Κατίδης: «Το γεγονός ότι πέτυχα το πρώτο γκολ δε σημαίνει κάτι για μένα. Αξία έχει η νίκη μας απέναντι στη διοργανώτρια χώρα και η ψυχή που βγάλαμε μέσα στο γήπεδο. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν καθοριστικά για την εξέλιξή του. Ο Καπίνο κράτησε το μηδέν στην εκτέλεση του πέναλτι και στην επόμενη φάση καταφέραμε να προηγηθούμε. Οφείλουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι στον αγώνα με τη Γαλλία για ν
Keywords
Τυχαία Θέματα