Μαινόμενοι Ταύροι!

  Οι Σικάγο Μπουλς έκαναν το 1-0 στην σειρά ενθουσιάζοντας με την απόδοση τους το κοινό τους, καθώς με όπλο την πολύ καλή τους άμυνα και τον MVPτης κανονικής διάρκειας Ντέρικ Ρόουζ έφτασαν δικαιότατα στην τελική επικράτηση με 103-82.  Το «πρώτο αίμα» στην σειρά ανήκει στους Σικάγο Μπουλς που κατάφεραν να κερδίσουν τους Μαϊάμι Χιτ με 103-82 και να δείξουν έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού κάνοντας το 1-0 στην σειρά των τελικών της ανατολικής περιφέρειας.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το οποίο έληξε στο 48-48 με τις δυο ομάδες ισόπαλες. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο
οι Σικάγο Μπουλς έδειξαν ποιος θα ήταν το αφεντικό στην αναμέτρηση. Παίζοντας καταπληκτική άμυνα περιόρισαν τους Γουέιντ και Τζέιμς με αποτέλεσμα να ανοίξουν την διαφορά και να φτάσουν σε μια, άνετη τελικά. Το Μαϊάμι έμεινε ζωντανό στην αναμέτρηση όσο τραβούσε επιθετικά ο Μπος που πέτυχε 30 πόντους που τελικά δεν ήταν αρκετοί για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.
Τα άλλα δυο μέλη των Big 3 περιορίστηκαν σε 15 πόντους του Τζέιμς σε 41 λεπτά συμμετοχής και σε 18 του Γουέιντ σε 39 λεπτά, που σίγουρα θα προβλημάτισαν τον προπονητή των Χιτ, καθώς οι Σικάγο έδειξαν πολύ καλά προετοιμασμένοι για να τους αντιμετωπίσουν.
Αντίθετα οι Χιτ δεν έδειξαν να είναι το ίδιο προετοιμασμένοι απέναντι στα επιθετικά όπλα των Μπουλς. Ο MVP της κανονικής διάρκειας Ντέρικ Ρόουζ πέτυχε 38 πόντους και μοίρασε 6 ασσίστ, την ώρα που Ντενγκ και Μπούζερ υπήρξαν καλοί συμπαραστάτες του με 21 και 14 πόντους αντίστοιχα.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι Μπουλς σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού η οποία δεν προήλθε μόνο από τους παίκτες αστέρες της ομάδας, αλλά κυρίως από τους παίκτες του πάγκου που έδειχναν ότι μπορούν να βοηθήσουν και γιατί όχι;, να κάνουν την διαφορά στην σειρά με δεδομένο τον αδύναμο πάγκο που έχουν οι Χιτ. Σίγουρα οι Big 3 θα έχουν μια απάντηση να δώσουν στα επόμενα παιχνίδια που αναμένονται συναρπαστικά, ωστόσο οι Μπουλς έδειξαν να πείθουν με την σημερινή τους εμφάνιση.
Σικάγο Μπουλς – Μαϊάμι Χιτ 103-82
Δωδεκάλεπτα: 20-23, 28-25, 24-15, 31-19
Μπουλς: Boozer 14, Deng 21, Noah 9, Bogans 3, Rose 28, Korver 3, Brewer 8, Gibson 9, Watson 3, Asik 5
Χιτ: Bosh 30, James 15, Bibby 4, Wade 18, Magloire 2, Jones 4, Chalmers 9
 
Keywords
Τυχαία Θέματα